Krievijai arī uz astrālo fronti notiek noziedznieku iesaukums

Savas Ukrainā pusizputējušās frontes glābšanai Krievija cenšas izmantot arī cietumniekus, tai skatā sevi par astrologu nosaukušo Aleksandru Zarajevu, kurš atkalpo izlaišanu no cietuma ar muldēšanu par zvaigznēs ierakstītām garantijām Krievijas uzvarai.
©Depositphotos.com

Neatkarīgā jau ir pievērsusi uzmanību tam, cik liels skaits it kā gaišreģu, ekstrasensu, astrologu u.tml. personu Krievijā tagad sludina krievnacismu - krievu pārākumu, izredzētību un tiesības iekarot pasauli. Visiem citiem uzreiz skaidrs, ka tas nenozīmē neko vairāk par vēl vienu apliecinājumu viņu mazvērtības kompleksam un izskatās pārāk uzkrītoši (naivi, bezjēdzīgi, muļķīgi), lai būtu ticami. Tomēr tieši tādā veidā un tikai tādā veidā iespējams attaisnot Krievijas uzbrukumu Ukrainai. Ja krievi savā vairākumā būtu spējīgi paturēt prātā vēsturiskus, saimnieciskus vai politiskus faktus to hronoloģiskajā un loģiskajā sasaistē, tad viņi nemaz nebūtu sākuši karu Ukrainā. Tālāk - vairāk: ja viņi pusgada laikā vēl nespēj saprast, ka karš nebūt nenorisinās tā, kā viņu diktators Vladimirs Putins viņiem solīja kara sākuma dienas, 24. februāra rītā, tad jāsecina, ka viņu propagandistu vārdi izsaka to, ko vismaz simts miljoni cilvēku domā. Latvijai nākas rēķināties, ka ne tikai tās robeža saskaras ar krievu valsti. Vēsturisku apstākļu dēļ arī valsts iekšienē jāsaskaras ar krieviem, tāpēc šeit jābūt gataviem viņu prāta īpatnību izpausmēm.

Kurš prot apkrāpt vecenīti, tam jāapkrāpj Krievija

Kopš Neatkarīgās 10. aprīļa publikācijas “Krievnacisma propagandai nolīgti gaišreģi, ekstrasensi, astrologi” pagājuši vairāk nekā trīs mēneši. Vai kopš tā laika piepildījies jebkas, ko toreizējā pareģu vai gaišreģu buķete solīja? Jā, “pret krieviem ir aizspriedumaina attieksme, kas vēl pastiprināsies”. Ar pseidonīmu jeb preču zīmi Rami Blekts pazīstamais cilvēks to publiski paudis 18. martā, kad pasaulei un pat Ukrainai vēl nebija īsti skaidrs, ka Krievija Ukrainā nevis karo, bet veic kara noziegumus, kuru pierādījumus nepamanīt un neatzīt spējīgi vienīgi krievi. Turpat tika citēti vēl trīs citi Krievijas kara propagandas pārstāvji, kuri par Krievijas un krievu nelaimēm izsacījās vēl daudz miglaināk: “Grūta situācija Krievijai ir no cilvēku skatpunkta, bet notiks dievišķā intervence;” “varbūt tas ir atspēriena punkts ceļam uz zelta laikiem, kas gaida Krieviju;” . “Krievijai izdosies atbrīvot pasauli no ļaunuma. Grūtības turpināsies līdz maijam, bet tālāk sāksies izaugsme un kultūras un ekonomikas attīstība.” Tagad jau nu gan maijs sen pagājis, bet kam grūtības beigušās un kas liecina par izaugsmi un attīstību?

Šajā reizē rūpīgāk pievērsimies tikai vienam paredzējumam, kura publikācija datēta ar 4. martu un kas attiecas uz 2022. gadu. Protams, gads vēl tikai nedaudz pāri pusei, bet sevi par astrologu saucošais cilvēks tik un tā sarunājis pietiekami daudz attiecībā uz laiku kopš kara sākuma līdz šim brīdim, lai būtu skaidrs, ka astroloģija, ja tāda vispār eksistē, šim cilvēkam un viņa vārdiem klāt nav stāvējusi. Šis cilvēks ir Aleksandrs Zarajevs, kas iecēlis pats sevi par Krievu astroloģiskās skolas prezidentu. Līdz šim ievērības cienīgākais - visvairāk aprakstītais - notikums viņa dzīvē bijusi nokļūšana cietumā par dzīvokļu izkrāpšanu no savas mirušas paziņas mātes. Tai tobrīd bijis ap 80 gadiem. Viņš iestāstījis vecenītei, ka mirušās meitas gars prasot sava ķermeņa pārapbedīšanu citos kapos un uzņēmies to paveikt. Pēc tam piestādījis rēķinu par trīs miljoniem Krievijas rubļu, lai gan reāli pārapbedīšana izmaksājusi ap 150 tūkstošiem rubļu. Tā kā pārapbedītās sievietes mātei miljonu nav bijis, viņa pārdevusi jeb atdevusi A. Zarajevam par trijiem miljoniem savu dzīvokli, kura tirgus vērtība bijusi ap sešiem miljoniem. Taču vecenītei piederējis vēl cits dzīvoklis. Kad A. Zarajevs ķēries arī pie tā izmānīšanas, kāds tomēr sacēlis traci un A. Zarajevs nonācis cietumā.

Joprojām ir atrodamas pieejas desmitiem rakstu Krievijas interneta izdevumos, kuros A. Zarajeva dēļ pacelta visai gaišredzībai sāpīgā tēma, vai gaišreģa dzīve ir pietiekams pierādījums viņa spējai uz nākotnes notikumu paredzēšanas pamata šobrīd rīkoties tā, lai notikumi nāktu vismaz viņam pašam par labu. Līdz ar A. Zarajeva nonākšanu cietumā nācās konstatēt, ka viņa spējām paredzēt nākotni noticēt grūti vai neiespējami. Tomēr viņam piespriestos trīs gadus viņš cietumā nenosēdēja un tika laukā jau pēc gada ar acīm redzami izdomātu ieganstu, ka esot ļoti slims. Kopš tā laika gadi pieci pagājuši un nekas par viņa slimību neliecina. Toties ir manāma apņēmība melot īpaši izteiksmīgi, jo laikam jau tas bija nosacījums viņa izlaišanai no cietuma.

Astroloģijas viltvārdis nesaskata aiz zvaigznēm ieročus

Tātad citēsim to, kā latviešu valodā būtu varējusi skanēt viņa 4. martā YouTube formātā publiskota uzstāšanās “2022. gada speciālās militārās operācijas beigas”, ja to attīrītu no runas valodai raksturīgajām vārdu un skaņu atkārtošanām un no vārdu sarindošanas ne pēc visām gramatikas normām:

- Aprīļa beigās sāksies daudz maz reālistiskas sarunas par Ukrainas jauno statusu un visticamāk, ka Ukraina sājā statusā stāsies kā konfederācija, kas integrēs dažādus apgabalus. Nav skaidrs, vai antiteroristiskās operācijas gaitā izdosies līdz konfederācijai aizvest Ļvivas, Užgorodas un līdzīgus apgabalus. Tāpēc tur ASV sponsori atstās banderisma lapseņu pūzni un no turienes teroristiski akti tiks organizēti visu 2022. gadu. Šī gada otrā puse būs visai dinamiska, tā būs pēdējais periods Baidena valdīšanā. Pēc maniem aprēķiniem, viņš atkāpsies vai nomirs 2022. gada oktobrī. Tikai pēc tam sāksies reālas izmaiņas ASV attieksmē pret Ukrainu. Par Tīģera gadu jau esmu teicis, ka tīģeris gada pirmajā pusē gatavojas lēcienam, bet lec gada otrajā pusē. Marts Ukrainā būs ļoti, ļoti “karsts”, bet pēc tam, kad jūnijā situācija vairāk vai mazāk stabilizēsies, Ukraina tiks novesta pie miera, notiks atbruņošanās utt., mūsu politiķi atjaunos raķešu bāzi Kubā vai Nikaragvā. Pēc tam amerikāņus piemeklēs apskaidrība un viņi padzīs Baidenu. Tālāk līdz gada beigām situācija Ukrainā iegriezīsies mierīgākā gultnē. Militārās operācijas visaktīvāk norisināsies martā, aprīlī jau sāksies samērā konstruktīvas sarunas... (utt. atkārtojums jau pateiktajam). Pēc Mēness aptumsuma no 30. aprīļa uz 1. maiju tiks pielikts punkts sarunām [starp Krieviju un ASV], kas sākās pagājušā gada decembrī. Daudzi tikai pēc tam ieraudzīs, ka Krievija kārtējo reizi parādījusi sevi kā valsts, kas cīnās pret nacismu un tajā skaitā pret terorismu. Izmainīsies viedokļi, mainīsies attieksme un ekonomika lēni, bet neizbēgami atgriezīsies savā dabiskajā gultnē.

Savai verbālo mēslu čupai A. Zarajevs uztaisīja virsotni - apgalvojumus, ka ja Krievija nebūtu sākusi “specoperāciju” 22. februārī, tad Ukraina būtu iebrukusi savos, bet Krievijas jau iepriekš sagrābtajos Doņeckas un Luhanskas apgabalos 23. februārī (datumi kā oriģinālā, Krievijas uzbrukumu datējot neprecīzi). “Tādā gadījumā Krievija sāktu ar Ukrainu karu. Notiktu nevis specoperācija, bet sāktos liela mēroga karš un pasaules sabiedrība to vērtētu savādāk. Tagad situācija risinās ar mazu asinsizliešanu un mazākiem politiskajiem satricinājumiem, nekā tie varētu būt, ja netiktu atzītas [Doņeckas un Luhanskas] republikas un nesāktos operācija.”

Šādu apgalvojumu par absurdu diez vai tagad neatzīs pat krievi, jo tikai tagad Ukraina sāk saņemt ASV un citu valstu ieročus, ar kādiem iespējams reāli uzbrukt kaut cik nopietnam pretiniekam, kāda ir Krievija. Tieši tāpēc krievi tagad ceļ milzīgu traci par Ukrainai piegādātajiem ieročiem, ka tā esot “kara eskalācija”, jo turpmāk ne tikai viņi varēs uzbrukt, bet arī viņiem varēs uzbrukt. Ja tā, tad tomēr jāatzīst, ka šā gada sākumā Ukraina ne uz kādu uzbrukumu nebija spējīga.

To, protams, tikai oktobra beigās varēs pateikt, kas oktobrī noticis ar ASV prezidentu Džo Baidenu vai tam varētu būt iespaids uz ASV politiku pret Ukrainu un Krieviju. Tomēr no solītā tik daudz kas nav piepildījies, t.i., noticis it kā speciāli pretēji A. Zarajeva teiktajam, ka normālam cilvēkam būtu radies iemesls padomāt un paklusēt. Uz profesionāli astroloģijā un vecenīšu apkrāpšanā šādi ierobežojumi neattiecas. Ar 18. jūliju datētas viņa nākamās publiskās “Politiskās prognozes par situāciju Ukrainā, Eiropā un ASV 2022. gada augustam”:

- Kas attiecas uz operāciju Ukrainā, tad notiks viens no pēdējiem militārās pretstāves kāpinājumiem un, kā jau es teicu 1. martā, Doņeckas un Luhanskas republikas tiks pilnībā atbrīvotas tikai jūnijā. Jūlijs jau ir savādāks un augusta vidū arī varētu tikt atbrīvotas no nacistiskajiem elementiem pilsētas vai zonas. To visu pavadīs ļoti negatīva reakcija no Eiropas. Tiks izveidots pamats ekonomisko krīžu virknei, kuras jēgu mēs ieraudzīsim augusta beigās. Kas tajā brīdī netiks atrisināts, tas nonāks citā fāzē...

Te parādīts viens piemērs Krievijas kara propagandai, kuras jēga vienkāršota līdz vienai vienīgai domai neatkarīgi no tā, ar kādiem paņēmieniem tā skaitās iegūta un kādā veidā tiek pasniegta. Tiklab ekonomisti kā ekstrasensi nonāk pie viena un tā paša, ka “cita fāze” būs auksta ziema un Krievijas tiesības piegādāt vai nepiegādāt Eiropas valstīm dabasgāzi. Ja Eiropa līdz šādai atkarībai tik tiešam nonāks, tad cietīs pati par savu muļķību nepiegādāt Ukrainai ieročus tik savlaicīgi, lai tā sakautu Krieviju līdz ziemai un noteiktu Krievijas gāzes piegādes kā izpirkumu par Krievijas pastrādātajiem noziegumiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā