Kā astroloģija kalpo krievnacismam

Tikai Krievijas un Ukrainas kara rezultāti spēs sašķirot diezgan lielu skaitu cilvēku īstos astrologos, gaišreģos un burvjos vienā pusē un algotos propagandistos un stulbeņos otrā pusē.
©Neatkarīgā

Krievijas uzbrukums Ukrainai radījis tipisku situāciju ar pilnīgi pretējiem paredzējumiem vienas un tās pašas astroloģijas un tai līdzīgo rūpalu vārdā. Tādējādi puse no paredzējumiem obligāti piepildīsies, bet kura puse tā šoreiz būs?! Pagaidām varam būt droši tikai par astroloģijas spēju izgrozīties no šīs situācijas tieši tāpat, kā tā izgrozījusies no līdzīgām situācijām jau tūkstošiem gadu. Kurš karā uzvarēs, to astroloģija izgreznos ar savlaicīgi izteiktu solījumu, pamudinājumu un viņu rīcības pamatojumu un attaisnojumu vārdu vītnēm.

Patiesība solās atklāties dažu mēnešu laikā

14. janvārī “Neatkarīgā” norādīja uz cilvēkiem, kuru risks, liekot uz Ukrainas uzvaru vai vismaz uz Krievijas diktatora Putina nāvi, attaisnosies vai neattaisnosies jau dažu turpmāko mēnešu laikā:

- Putins sasniedza varas virsotni Saules aptumsuma laikā un pēc Saules aptumsuma to atstās. (..) Tagad ir 2021. gada novembris. Tuvākais saules aptumsums gaidāms 2023. gada 20. aprīlī, kas pilnībā sakrīt ar vārdiem, ka Putina nebūs 20 mēnešus pēc viņa veiksmes beigām.

- Pavasaris ir ļoti svarīgs ar aptumsumu joslu. Vispirms Hitlera dzimšanas dienā, 20. aprīlī iznīcinās visu krievnacistisko struktūru, kas apņēmusies iznīdēt ukraiņus kā tautu. Otrs aptumsums būs 5. maijā, Kārļa Marksa dzimšanas dienā, pēc kuras Ļeņins tiks iznests no Mauzoleja. Pēc tam sāksies dumpji... Pamats tam ir Plutona - nāves simbola ieiešanas Krievijas Ūdensvīra zīmē... Kāds 16. gadsimta mūks ir teicis, ka pēc Anglijas karalienes nomirs melnais pāvests un pēc viņa krievu cars. Pats vēlākais, ko es viņam dodu, ir jūnijs.

Taču no tādiem pašiem astroloģiskajiem terminiem iespējams sastiķēt pilnīgi pretējus apgalvojumus par zvaigznēs ierakstītajām Krievijas uzvarām. Starp daudziem Krievijas uzvaru sludinātājiem šeit izvēlēti divi, kuri uz to pašu debesu ķermeņu slīdēšanu pa tiem pašiem zvaigznājiem palūkojušies no kaut simboliskiem ierakumiem Krievijas pusē un atzinuši 2023. gada pavasari par nozīmīgu pārmaiņu brīdi. Laika ziņā viņu skatpunkts bijis aizejošā 2022. gada pēdējās dienas ar tradicionālo Jaunā gada prognožu birumu.

“Kam jānotiek aprīlī?” retorisko jautājumu uzdeva un uz to atbildēja Pavels Andrejevs: “Tas ir ārkārtīgi ekstremāls punkts. Tam, kas norisinās tagad, aprīlī ir jāizmainās vai jāapstājas. Varbūt tā būs pretterorisma operācija, varbūt stāsts par partizāniem.” Frāzes, kā redzams, visai miglainas un tulkojamas ar atrunām, bet visas uzstāšanās kopumā tās izklausās pēc nāves draudu pāradresēšanas no Putina uz Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Citāta avots ir dubultintervija ar P. Andrejevu un Konstantinu Daraganu, (Астрологический прогноз на 2023 год. Итоги 2022 года …) kuri viens otram “pilnīgi piekrīt” šajā un visos citos gadījumos. “Es negaidu nekādas pārmaiņas kara darbībā pirms laika posma no 1. līdz 10. martam. Tālāk viena otrai seko lielas pārmaiņas. Pilnīgi piekrītu par aprīli. Redzēsim, kas notiks maijā un jūnijā, kad Plutons ielūkosies Ūdensvīrā,” teica k. Daragans.

Kopīgais abiem sevi par astrologiem saucošajiem cilvēkiem arī tas, ka viņi pacentušies, lai internetā par viņiem nemētātos nekādas liekas ziņas. Proti, lai nebūtu nekādu pieturas punktu viņu pašu zvaigžņu karšu jeb horoskopu izskaitļošanai. Savā mājaslapā Konstantins Daragans aprobežojas ar pašraksturojumu, ka “es nodarbojos ar astroloģiju jau trijus gadu desmitus, no tiem vairāk nekā divdesmit gadus profesionāli, būdams konsultants, pasniedzējs un oriģinālu metodiku autors”. Ne mazāk strupi savus milzīgos nopelnus atklāj Pavels Andrejevs, "profesionāls astrologs. Praktizē ilgāk nekā 11 gadus. Apmācības metodikas autors, apmācījis vairāk nekā 104 00 cilvēkus visā pasaulē. Piecu grāmatu - bestselleru autors.”

Bučas loma kara iznākumā

2022. gada beigās jau bija iespējams novērtēt Bučas nozīmi visa kara gaitā neatkarīgi no tā, cik ilgi karš turpināsies un kā beigsies. Nav nekādu šaubu un strīdu, ka Bučas dēļ Ukrainai izdevās panākt ieroču piegādes no valstīm, kuru iedzīvotāji noticēja, ka Krievija armija pret viņiem izturēsies tāpat kā pret Bučas iedzīvotājiem. Nav svarīgi tas, ka ieroču piegādes pagājušā gada pavasarī izrādījās nieks pret tām piegādēm, kādas Ukrainai vismaz apsolītas 2023. gada sākumā. Ja salīdzinoši mazāk ieroču ukraiņi nesaņemtu tobrīd, tad vairs nebūtu, kam piegādāt vai varbūt tomēr nepiegādāt ieročus tagad.

Tūlīt pēc līķu atrašanas Bučā iezīmējās vēsturiska paralēle ar līķu atrašanu ģeogrāfiski ne pārāk tālajā Katiņā.

Abos gadījumos tika piesaistīti eksperti, kuriem jāspēj pateikt, cik ilgs laiks pagājis kopš cilvēku nāves. Katiņas gadījumā tas jau izdarīts divas reizes. Cik pārliecinoši vācu savāktie (speciāli vairākumā ne vācieši) eksperti apliecināja cilvēku nāvi pāris gadu pirms ekspertīze, tik pārliecinoši padomju eksperti pauda, ka līķi tik tiešām ir pāris gadus veci tāpēc, ka tik ilgs laiks pagājis kopš Katiņas atrašanās vācu, nevis padomju okupācijā. Tikpat simetriskas bija liecinieku liecības, kas mainījās atkarībā no tā, kādai varai viņi liecināja gan par cilvēku slepkavošanu, gan par to, kāpēc viņi iepriekš liecinājuši pretējo tam, ko apliecināja pēc tam: “Novilka man bikses, nolika mani uz galda un sāka sist ar gumijas nūjām”; “mani nolika uz sola un virsnieks kopā ar tulku mani sita...”

Noziegumi brēc pēc nākamajiem noziegumiem

Tagad krieviem vienīgā iespēja atjaunot savu labo vārdu ir atkarot Buču kaut uz mirkli un pierādīt tagadējās izmeklēšanas rezultātu melīgumu tieši tāpat, kā Katiņā krievu 1944. gada komisija apgāza 1943. gada vācu komisijas slēdzienus. Krievijas 2022. gada un tagad jau arī 2023. gada kara noziegumus Ukrainā izmeklējošie Starptautiskās krimināltiesas štata darbinieki un eksperti taču ir savākti pamatā no tām pašam valstīm, kuras tagad piegādā Ukrainai ieročus. Krieviem ar to pietiek, lai noraidītu visu, kas šādas izmeklēšanas rezultātā jau ticis un vēl tiks paziņots.

Lai Krievija turpinātu pastāvēt, tai jāapgalvo, ka tagad tā nekādai Ukrainai nav uzbrukusi un tāpēc nevar slepkavot ukraiņus, ko tagad Ukrainā dara paši ukraiņi. Tikpat labi var sacīt arī otrādi, ka Krievija turpinās pastāvēt tik ilgi, kamēr to apgalvos.

Vēstures demonstrētais precedents par saistību starp slepkavošanas atzīšanu un valsts pašlikvidēšanos ir tāds, ka savu vainu par Katiņu Padomju Savienība publiski atzina 1990. gada 13. aprīlī, bet deklarācija par Padomju Savienības pārveidošanu Neatkarīgo Valstu Savienībā datēta ar 1991. gada 8. decembri. Padomju Savienība bija spējusi izkaulēt sev tādus padošanās nosacījumus, ka par Katiņā un līdzīgi citur paveiktajiem noziegumiem netiks kaut simboliski sodīts neviens no tiem noziegumu līdzdalībniekiem, kuriem bija izdevies nodzīvot vēl līdz pagājušā gadsimta 90. gadu sākumam.

Tagad Krievijai nav citu iespēju turpināt karu, kā vien palielināt savu noziegumu apjomu, tehniski un ideoloģiski iesaistot tajos aizvien vairāk cilvēku. Tātad cilvēku, kuriem ir pamats baidīties no soda, ja Krievija karu zaudēs. Ar šādām bailēm iespējams izskaidrot arī Krievijas armijā neiesaukto un tāpēc kara noziegumos nepastarpināti neiesaistīto cilvēku noskaņojumu par labu kara turpināšanai. Tajā skaitā šeit rādītajam astrologu pārītim Krievijas zaudējuma gadījumā būtu, ko zaudēt. Viņi nespētu pierādīt, ka tik tiešām ir astrologi, nevis kara noziedznieki, kas tiesājami tāpat kā nacistu propagandisti Nirnbergas tribunālā. Tāpēc viņiem atliek šo propagandu aizvien vairāk kāpināt. K. Daragans bija gatavs atzīt, ka 2021. gada beigās neesot spējis pietiekami precīzi paredzēt Krievijas uzbrukuma sākumu, kas nācis viņam nevis kā šausminošs, bet gan kā “patīkams” pārsteigums:

-Gada sākuma situācija mani pārsteidza - patīkami pārsteidza. 24. februārī, kad es izdzirdēju par speciālo militāro operāciju, es sajutu atvieglojumu. Tagad viss ir skaidrs: jā, grūti laiki, bet saprotami un paredzami. Tas ir pavisam cits stāsts. Tas nav gadījums, kad tev kauns par notiekošo un tu nesaproti, ar ko tas beigsies. Īstenība izvērtās labāka, nekā domāts.

Neatkarīgā

Fotoattēli no Bučas parāda, ar ko krievu astrologi lepojas un kāda īstenība viņiem “labāka, nekā domāts".

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā