Komentāri: Kariņš alkst kāpināt pensijas vecumu

Komentē 10

Ir viena lieta, kuru mūsu politiķi izliekas neredzam. Latvija ir starp valstīm ar straujāk rūkošo iedzīvotāju skaitu ne tikai dzimstības mazināšanās dēļ, bet arī dēļ nesamērīgi augstās emigrācijas... pat Eiropa brīdina, ka nabadzības izraisītā emigrācija ir viens no lielākajiem Latvijas valsts apdraudējumiem, bet mūsu valdošie ar saviem galma ekspertiem izdomā visu ko citu, lai tikai par šo problēmu nebūtu jādomā. Galvenais risinājums- sakārtot valsti, lai cilvēkiem nebūtu vēlēšanās bēgt no šejienes, bet tā vietā Kariņš ar savu infantilisko muldēšanu tikai veicina pesimismu cilvēkos :((((((

7.aprīlis 2023 Atbildēt

NRA ir publiska ateja un nav tikai Latvijas problema, bet visas ES problema, un jau 90 gadiem ES ir smagas problemas ar demografiju.

7.aprīlis 2023 Atbildēt

Neuztraucieties izdienas pensiju saņēmēji. 115 gadu vecumā visiem būs jāsāk strādāt.

7.aprīlis 2023 Atbildēt

kur tev idiotam ir info, kas ir nodzivojis 115 gadus.

7.aprīlis 2023 Atbildēt

Ja Latvijā minimālā alga 2023.gadā ir tuva nabadzības riska slieksnim (ap 600 eiro), tad kādas sociālās iemaksas cer sagaidīt Kariņš. Vienotība kopš 2009.gada krīzes nemitīgi ir samazinājusi iemaksu likmi sociālajā budžetā, lai iztaptu uzņēmējiem nodokļu iemaksu samazinājumā. Ja finanšu ministrijas klerki nesaprot, ka par 500 eiro tagadējās vidējās pensijas nomināla nevar nopirkt tik pat daudz pārtikas, kā pirms diviem gadiem no pensijas zem 400 eiro. Pamatskolnieks izrēķinātu, ka pensionārs par 400 eiro pensiju mēnesī 2021.gadā varētu nopirkt 615 maizes kukuļus, kas 2021.gada sākumā maksāja 0,65 eiro, bet tagad par 500 eiro var nopirkt tikai 434 kukuļus, jo to cena tagad ir 1,15 eiro. Tā pensijas, minimālās algas u.c. indeksācijas (palielināšanas) adekvātumu pārbauda vācu finansisti. Ja ēnu ekonomika šobrīd ir ap 26%, tad Kariņa valdībai gan būtu pienākums to samazināt, lai palielinātu iemaksas valsts un sociālajā budžetā. Notiek pretējais. 2020.gadā ēnu ekonomika tika vērtēta ap 22%. Mans, kā eksperta, vērtējums ir, ka nav jāpalielina pensionēšanās vecums, bet jāmaina valdība un tās vadītājs uz spējīgāku. Kā premjerministrs nezinā, ka pensionēšanās vecums ir cieši saistīts ar veselīgā mūža ilgumu, kas Latvijā ir viszemākais visā ES.

7.aprīlis 2023 Atbildēt

Kariņš ir ļoti slikts cilvēks, jo tādu tēmu var cilāt tikai tāds, kurš nemāk vadīt valsti, kurš liek valstij dzīvot uz parāda nevis meklēt risinājumus, kā nopelnīt. Ielikts cilvēks, kurš strādā kāda labā un pazemina valsts prestižu starp citām valstī. Ļoti daudz cilvēki nomirst jau līdz pensijas vecumam. Kur paliek viņu nauda?

7.aprīlis 2023 Atbildēt

Tā ir pateicība tiem cilvēkiem,kuri bija uz barikādēm,kuri bija zemessardzes pirmajās rindās,tie ir cilvēki,uz kuru pleciem tika iegūta LV neatkarība,tā ir samērā liela cūcība no Kariņa puses .Ieradās uz visu gatavu !!!

7.aprīlis 2023 Atbildēt

Latvijas Republikas likumi paredz iespēju saņemt pensiju. Ja pensijas vecumu valdība nosaka augstāku par vidējo mūža ilgumu, tad tiek pastrādāts noziegums, kas cilvēkam liedz baudīt likumā paredzētās tiesības, un atbildība par šādu noziedzīgu faktisku liegumu var būt krimināla, nevis tikai politiska. Izdienas pnsijām nav jābūt, jo tā ir pensiju saņēmēju diskriminācija. Nedrīkst būt arī tūkstošiem eiro lielas valsts pensijas, ja visiem pensionāriem nav garantēts reālais, pamatvajadzības apmierinošais iztikas minimums. Finansējuma avoti ir daudz un dažādi. Īstermiņā - aplikt bankas un energouzņēmumus ar papildnodokļiem. Ilgtermiņā - attiesāt nozagto no visiem LV premjeriem un ieguldīt atgūto līdzīgi, kā iegulda zviedru vai vāciešu pensiju fondi. Pensiju problēma nebūt nav neatrisināma, bet problēma ir tāda, ka ne tikai priekšniecībai Latvijā, bet lielā mērā arī pašai tautai strauji zūd sajēga par labo un ļauno.

8.aprīlis 2023 Atbildēt

Jena rakstu ar papildinajumu vajadzetu nosutit Karinam

8.aprīlis 2023 Atbildēt

Kāds kungs Francijā arī vēlējās paaugstināt pensijas vecumu. Pat piesaistot 13 t rezervistu, situācija ar protestiem nemainās. Nedomāju ka Latvijā kautkas tamlīdzīgs var notikt, bet katrā ziņā valdošām partijām uzticību nevairos.

Protams, ja vairs nau tik cieša komunikacija ar Emanuelu kā kovida laikā, tad vismaz derētu sekot līdzi iedzīvotāju reakcijai uz šādiem priekšlikumiem citās ES valstīs.

Lieki piebilst, visas šīs te ķibeles, viss notiek pēc vēlēšanām, vai tā būtu sakritība...

8.aprīlis 2023 Atbildēt