Komentāri: Kara apstākļos dīvaini ievelkas Salaspils kodolreaktora likvidācija

Komentē 4

Salaspils būtu ideāla vieta kodolspēkstacijai lētas elektrības ražošanai kā Somijā. Reaktors atrodas mežā, prom no dzīvojamiem rajoniem, Salaspilī ir jaudīgas Rīgas HES augstsprieguma līnijas, kā arī blakus ir ūdenskrātuve izlietotās degvielas dzesēšanai. Pasaulē atsākusies kodolenerģijas atdzimšana, un jaunā tipa reaktorus būvē gan Somija, gan Ķīna, gan ASV. Urāna krājumi pasaulē pietiek vēl uz 230 gadiem parastajiem vecā tipa reaktoriem, bet jaunā tipa ātro brīderu tipa reaktoros šī no zemes izrokamā vai no jūras ūdens iegūstamā dabiskā kodoldegviela var cilvēces visas enerģētikas vajadzības nodrošināt aptuveni vēl no 30,000 līdz 60,000 gadiem.

30.decembris 2023 Atbildēt

Ko tu te runā...

Biedrs kNariņš tak teica, ka saules paneļi un vēja ģeneratori glābs Latviju un pasauli! Tūliņ atvilksies viņa vietnieks Marcis Dzelme un izstāstīs kā jābūt!

30.decembris 2023 Atbildēt

Reaktors atrodas ļoti tuvu dzīvojamām mājām.Var taču kartē paskatīties!

Vairāk uztrauc tas, ka katru dienu tuvumā esošā kaļķakmens un dolomīta karjerā notiek spridzināšana, no kuras manā mājā logi dreb, bet karjers ir ļoti tuvu reaktoram. Starp reaktoru un karjeru ir nenorobežota teritorija, kurā var jebkurš ieiet un kurā mētājas akmens šķembas no spridzināšanas. Pats vienreiz tur gadījos, kad šķembas ķieģeļa lielumā pēc sprādziena krita metru no manis.

30.decembris 2023 Atbildēt

Pat akurati nojaukt šitie specalizdti - ar dakšām debesīs astoņniekus zīmēt - neiespēj.

Interesanti būtu pas'tities prodžektu kaut par to "Rodonu" - izvilks no zemes laukā, ar puņķiem salīmēs .... un tālāk ?????

Pastalās "sagruzīs" un tiem Laplandes briežiem piekabinās atpakaļceļam ???

31.decembris 2023 Atbildēt