Komentāri: Ādolfs Šapiro "par kroplumu, ar ko nācās sadurties laikā, kad tika svinēta brīvība"

Komentē 24

O, jā virves, kurās mēs pakaramies vai tiekam pakārti nereti, ja ne vienmēr, vijam mēs paši.

17.marts Atbildēt

Apsveicami, cik ļoti etniskajām un reliģiskajām minoritātēm rūp tieši latviešu kultūra, gandrīz neticami... Pirms desmit gadiem Latvijas Universitātes Jūdaisma centrs rakstīja, ka padomju laikos Latvijā esošo, arī ieceļojošo ebreju vairākums bija samērā labi izglītots. starp viņiem bija ne mazums kvalificētu . 1983. gada 1. janvārī 5,5% Latvijas teritorijā dzīvojošo zinātnieku bija ebreji, starp zinātņu kandidātiem 6,6 %, starp zinātņu doktoriem 12 pro-centi. Var minēt tādus vārdus kā Anatolijs Bļugers, Eiženija Krupņikova, Pēteris Krupņikovs, Hercs Franks, režisori Kacs un Ādolfs Šapiro, pianists mūzikas pedagogs Hermanis Brauns, slavenais šahists Mihails Tāls,utt. Kur ir problēma latviešiem spriest par latviešu kultūru? Ja vārdu nenod oficiālie mēdiji, principā tak vēl ir citas iespējas internetā.

17.marts Atbildēt

Vēl jau stāv priekšā cits patiesības mirklis. Kā ar VDK un kompartijas atbalstu tika noorganizētas regulārās Paula uzvaras Mikrofona Aptaujās. Vispirms masveidīgi reklamējot tieši Paula dziesmas visos masu medijos un dziedot Paulam slavas dziesmas. Un aizliedzot citus komponistus un viņu dziesmas. Līdz pat ļoti rupjai aptaujas rezultātu viltošanai, tad kad patiesībā uzvarēja Stabulnieka "Nāk rudens apgleznot Latviju", bet par uzvarētāju tika pasludināta Paula dziesma.

17.marts Atbildēt

Resnā minna kokā kāpa bikses plīsa tirksķēdamas... Manu bērndārznieka gadu mīļākā dziesma, man bija spilgta iztēle.... Bet vispār jau Pauls bija radio galvenais un pats arī noteica, ka radio būs tikai viņa dziesmas no rīta līdz vakaram. Bet man gan labāk patika Imants Kalniņš, Kulakovs, Lūsēns. Tie, kas neskanēja radio. Maza zaļa vardīte kvā kvā

17.marts Atbildēt

pirmais , ko dzirdēju, kurš bija nortaidošs pret Paula Zilo linu celšanu debesīs, bija Pits Andersons . Toreiz pabrīnījos, kur Pitam tāda dūša iet pret latviešu tautas dievekli. pāris nedēļas pirms sava gala. Nezinu tautu, kam nebūtu labas melodijas, nu kā Dzeltenās lapas, ebreji, protams , nav izņēmumi, sena un bagātas kultūras tauta. Pauls arī nekad nav noliedzis piederību tai.

17.marts Atbildēt

Iesaku Kluinim mest mieru darbam LA un pieteikties par Šapiroj biogrāfu.

17.marts Atbildēt

Portālā darbojas divi "žurnālisti" kluiņi. Viens pirms neilga laika lamāja Šapiro no panckām laukā, otrs šodien difirambus dzied. Nez, kurš ir īstais?

17.marts Atbildēt
EDGARS > p.teris.657698eb52cff

"Brīvība Latvijā no svētkiem sen kļuvusi par ikdienu," tā apgalvot var tikai īsts vadātājs, kuram aizvien pieaugošie rēķini ir kā pierādījums savam apgalvojumam. Ir arī cits uzskats, kuram lielāka ticamība - "normāla ikdiena ir kļuvusi par sapni..." Jānis Peters: Latvija nebija gatava kapitālismam (juns_lv, 2011)

17.marts Atbildēt
Valdis > edgars

Vis jau ir kā pareizi, tikai nez kāpēc tik liela uzmanība necilajai Šapiro personai. Kluinis par viņu jau kādus 3-4 palagus sacepis.

17.marts Atbildēt
EDGARS > valdis.6427ffeda4c11

"Saeima atbalsta 40 miljonu eiro labas gribas atlīdzinājumu ebreju kopienai." (lsm_lv, 2022) Summa necila, bet "cepšanai" un "cepējiem" arī kas atlec?. Kaut gan Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienā varēja ko uzrakstīt vismaz par Mavriku Vulfsonu. Tas vīrs jau 1991.g. novembrī saprata kādu tādu "kroplu" džinu palīdzējis no pudeles izlaist (sk. UZRUNA EBREJU GENOCĪDA UPUŖU PIEMIŅAS DIENĀ 1991. G. 24. NOVEMBRĪ RUMBULĀ / Jaunā Gaita nr. 187, jūnijs 1992)

17.marts Atbildēt
Valdis > edgars

Ķeries tik klāt. Tikai iedod kādam izrediģēt, citādi no tā savārstijuma neko nevar saprast.

17.marts Atbildēt
EDGARS > valdis.6427ffeda4c11

Es arī pirms 30 gadiem nesapratu no ASV atbraukušā trimdinieka A.Benjamiņa teikto:

«Kapitālisms varbūt latviešus apēdīs ātrāk nekā komunisms,

Tas ir - kapitālisms var stipri paātrināt latviešu aiziešanu no latvietības, ja vien

mums neveidosies jauna domāšana, jauna vērtību izpratne." (Literatūra un Māksla / Nr. 24-25/ 18.06.1993.)

18.marts Atbildēt
Valdis > edgars

Protams, ka nesaprati. Mēs jau tāpat to zinām.

18.marts Atbildēt
EDGARS > valdis.6427ffeda4c11

Protams, ka 10 gados saprata 66,97% Latvijas balstiesīgo, kuri 2003.g. 20. septembrī nobalsoja par eirokomunismu (iestāšanos ES). Bet cik % svinēs 1.maijā 20-o iestāšanās gadadienu, ja "Eiropas Savienība šobrīd irst pa vīlēm"? M.Kūle (nra, 2017)

18.marts Atbildēt
Valdis > edgars

Ko pierāda tavi citāti?

19.marts Atbildēt

Filozofa I.Šuvajeva atziņa, papildus Ā.Šapiro piesauktajam "naudas totalitārismam", ir kā vēl viens skaidrojums aizvien pieaugošajai kroplību apjoma pieaugumam - "Brīvība ir sajūgta ar atbildību. Diemžēl atbildību Latvijā es nemanu. Dažādās brīvības ir sekmīgi apgūtas, bet pietrūkst vienas fundamentālās brīvības." Igors Šuvajevs: Ne katrs, kurš izskatās pēc cilvēka, ir cilvēks (nra, 2014)

17.marts Atbildēt

Maskavā 1994 gada bija daudz lielāka nabadzība tukšas ielas , kafeinicas pie mums bija daudz normālai , rindas pēc maizes nebija Latvijā , cilvēki tirgū visu ko pirka .Nebrauca uz Krieviju nezin , bija kas brauca jo vis bija lētāks laikam par dolāru deva 100 rubļus neatceros īsti .

19.marts Atbildēt

Ja bija daudz problēmu un vis lielākā bija tā ka slēdza kopmītnes jaunieši vēl tagad nav tikusi pie strādnieku kopmītnēm .Nebija pabalstu , Zemnieki varēja saražot lai visiem pietiek , bet bija kā filma ,, Revolūcija ,, zeme bija varēja pret produkciju kaut ko dot , mežu zemi klāt , Bet tādas programmas vispār vēl nav Amerikā super krīzes laikā mežu ļāva cirst ,ja pie mums cirta , taču sapņu zeme super Krievija nebija rūpnieciskās revolūcijas visur bija sliktāk .Čehi vismaz apavus super labus ražoja

19.marts Atbildēt

Kultūra bija normāla ka vienmēr bet Austrumeiropā ekonomika buksē un buksēs , un PSRS labumi reizēm nebija slikti dīvainā kārtā , teātrī likvidēja ja nu mākslu vienmēr var vairāk sponsorēt , vajadzēja Ventspilī dibināt var būt Lembergam būtu nauda .

19.marts Atbildēt

Vajadzēja zupas virtuves ja Amerikā 1935 gada , nu ko tā ir vēl tagad tas zupas virtuves ir stulbums , ja dzerāji tur iet bet arī slimi cilvēki kam maz naudas , mazās pensijas .Cik sliktie Latvijas politiķi kapeicinu izmaksā zupas virtuve bet ir par dārgu .

19.marts Atbildēt

Zupas virtuves ir par dārgu Latvijas valdībai

19.marts Atbildēt

Pasaulē ne viens valsts nav gatava mežonīgajām kapitālismam , tad jābūt savai būtībai un vismaz 1 nektāram zemes , kartupeļiem un burkāniem .

19.marts Atbildēt

Mūsu ģeniāla valdība iedod miljonu seksuālai neizmantosanai, nezinu kā bet ne zupas virtuvei , biezie pilsoņi pelnīs naudu un muldēs

19.marts Atbildēt

Izraēla ir vismaz tie saucamie kibuči , nav ģimenes sociālisma , kur kā islāmā vīrietis rūpējas par sievietēm un ģimeni obligāti , sociālisma PSRS paliekas neatzina .

19.marts Atbildēt