Komentāri: Ko Klausam Švābam Davosā vajadzēja pateikt, bet ko viņš tomēr nepateica

Komentē 21

tiešām - kapēc Švābs nepateica, ka krievi izvaro bērnus un sievietes nošauj, zaldātus un ieroču pievedceļus Ukrainā nebombo, jo tas nav Puķina plānos - vajag pēc iespējas vairāk slāvu nokaut frontē, par to viņam natovci maksā, Puķins veco nato ieroču utilizators. .

18.janvāris Atbildēt

Jā, vajadzētu. Tam, ko sacepusi krievijas/padomju propoganda, nav nekā kopīga ar īstajiem tā laika notikumiem. Krievi paši tiem meliem tic un ar to ilgstoši inficē pasauli. Un kreisie muļķīši tam tic. Galvenā problema ir, ko reāli darīt ar šo sērgu...

18.janvāris Atbildēt

Vispārzināms ir par Molotova - Ribentropa paktu. Ko zini par četru paktu- kas bija plānots, kāpēc neparakstīja, kam bija plānots uzbrukt? Ja šādas nianses nezinam ,tad ir tikai tukša vāvuļošana, atgremojot vienu vai otru vēstures mītu.

18.janvāris Atbildēt

Bezmaz copy/paste no Marka Soloņina 7 sēriju You Tube filmas atziņām. Pienāktos ievietot attiecīgu atsauci.

18.janvāris Atbildēt

Vai tad Davosas forums ir vēstures forums?

18.janvāris Atbildēt

Bet ja par atbalstu Ukrainai tad, kāpēc gan pasaulei būtu jāatbalsta suns uz siena kaudzes kas pats to neēd bet citam ar nedod? Un Ukraina kā reiz ir tāds suns uz zemes kaudzes kas pats to zemi nelieto bet citiem ar nedos. Austrumukrainā zemi pēc fakta pārsvarā lieto krievi bet sēdēt uz tās nez kāpēc grib ukraiņi. Kam tad lai pieder zeme? Tiem kas to lieto, vai tiem kas uz tās taisās tikai sēdēt, vai ar tiem kas ne tikai sēdēt taisās bet arī vēl parazitēt, tas ir savākt no zemes lietotājiem daļu ražas? Kāpēc gan pasaulei būtu jāatbalsta tādi alkatīgi zemes sēdētāji un to parazīti?

18.janvāris Atbildēt

Jā, tiešām! Kādēļ Kīnai, Japānai ar lielo iedzīvotāju blīvumu, nepārvietoties dzīvot uz Krievijas tukšajiem plašumiem?

18.janvāris Atbildēt
Munins > 117414234599465

Ķīna ir liela valsts kurā ir ļoti daudz neapdzīvotu teritoriju. It sevišķi Sibīrijas pusē, kur ir bargs klimats klimats.

18.janvāris Atbildēt

Apbrīnojami!

Padziedi vēl kādu dziesmiņu - ļoti aizraujoši!

18.janvāris Atbildēt

Par Vāciju mēs varam tiešām brīnīties! Tā aplaisties ar krievvalodīgo meliem, nekaunību, Vācijā saceltajiem pieminekļiem, puškiniem....tas ir jāspēj. Taču tagad, kad Krievija atklāti nostājusies pret Izraēlu ar kuru kopā līdz šim kaunināja Vāciju, Vācija visus tos Krievijas mēslus izmetīs nav valsts. Tas tik laika jautājums.

18.janvāris Atbildēt

Bens galīgi nezina vēsturi vai manipulē.

Holokausts skaitliski nobāl pret slāviem vērstā genocīda priekšā kuru Vācija sarīkoja PSRS teritorijā. Palasiet ko Vācija sarīkoja Baltkrievijā. Cik gāja bojā Ļeņingradas blokādē. Faktu ir ļoti daudz.

Vācijai, kopā ar sabiedrotajiem, tieši pirms uzbrukuma PSRS bija nopietns spēku pārsvars, jo PSRS nebija veikusi pilnu mobilizāciju, bet Vācija bija.

PSRS koncentrēja karaspēku pie robežas, jo tāda tai laikā bija aizsardzības koncepcija - uzbrukuma gadījumā veikt pretuzbrukumu. Francija karā pret Vāciju rīkojās tieši tā pat. Pat pārvietoja daļu savu spēku uz kaimiņvalstīm, lai sagaidītu Vācijas armiju tur.

18.janvāris Atbildēt

Ļeņingrada nevienu brīdi nebija pilnīgi aplenkta. Badu izraisīja Žukova pavēle izvest pārtikas rezerves. Pēc kāda laika, diemžēl pārāk ilga, sāka darboties "dzīvības ceļš"

18.janvāris Atbildēt

Nu bet, tikai tāpēc ka Krievija visus savus (no iedzīvotājiem) tukšos plašumus pati lieto vai taisās lietot.

18.janvāris Atbildēt

Visu laiku vēstures apskatos tiek piemirsta Marksa teorija par vispasaules revolūciju. Tā bija aktuāla problēma no pagājušā gadsimta sākuma līdz pat Brežņeva laiktem. Ne velti Hruščovs no ANO tribīnes ,sitot kurpi, sauca, ka mēs jūs apraksim. Staļins turēja lielu armiju pie rietumu robežām, jo bija jāapgūst jaunās teritorijas. Tagad jau krievu propaganda apgalvo,ka Krievijas armija uzbruka Ukrainai, lai novērstu NATO iebrukumu. Tā bija arī 1968.gadā Čehoslovākijas gadījumā. Par 1956.gada Ungārijas notikumiem nezinu, jo biju pārāk jauns. Par vardarībām okupētajās teritorijās man vecāki dzīvojot laukos neko nezināja, vienīgi, ka vācieši bijuši laipni,bet krievi zaguši vistas.

18.janvāris Atbildēt

Ukrainas kļūda bij tā ka Ukraina noignorēja faktu ka uz ukraiņu zemes vēl kādi tur dzīvo. Tagad Dievs vien zin kā un kāda Ukraina izies no situācijas. Kas var būt skumjāks par šo? Var! Vēl skumjāk ir ka Latvija par visu varu cenšas atkārtot ukraiņu kļūdas kā saka - mats matā. Latvija tāpat kā Ukraina ir sākusi ignorēt faktu ka uz latviskās Latvijas zemes tomēr vēl kādi dzīvo, tā teikt nelatviskie. Ja Latvija latviska tad vajag latvisku par visiem 100%, kas protams ir nereāls absurds. Bet nu fakti liecina ka tie 100% kādam, un ne tikai, baigi niez. Tāpēc it kā latviskuma un latviešu valodas stiprināšanai deportējam 1000 latviski nerunājošas tantes un onkuļus atpakaļ uz dzimteni. Kur te sausais atlikums latviskuma un latviešu valodas stiprinājumam? Sausā atlikuma nav nekāda bet fakts, visai neglīts fakts par valsts izturēšanos pret veciem cilvēkiem kā uz delnas. Pēc desmit gadiem jautājums atrisinātos pats no sevis dabiskā veidā. Bet nu vajag taču tā lai Putins var gavilēt un Krieviju motivēt.

18.janvāris Atbildēt

Klausos Pūķinu, šis stāta, ka Krievijā visiem migrantiem, kuri domā apmesties KF, ir jāzina krievu valoda! Latvijā prasa to pašu, visiem migrantiem, citu valstu pilsoņiem, kuri grib dzīvot Latvijā, jāmāk latviešu valoda. Nekā jauna! To pašu pieprasīja arī Ukrainas likumdevējs, citas valstis!

18.janvāris Atbildēt

Iespējams, krievub pensionāriem derētu atvieglots valodas tests, ar uzsvaru uz teksta saprašanu.

18.janvāris Atbildēt
Kalamburs > guntis.643137c4b3f42

Okupantiem nekas nedrīkst būt atvieglots. NEKAS!

18.janvāris Atbildēt

Tā ir tikai autora interpretācija , ko Švābs pateica vai nepateica . Diemžēl B. Latkovskis vispār neraksta par Davosa notiekošo ,jo Vācijas vēsturi un politisko tagadni varam aplūkot citos rakstos . Apkopojot situāciju tur tiek teikts ,ka " mūsdienu sarežģītajā ģeopolitiskajā kontekstā vadītāji var veikt pasākumus , lai veidotu ciešāku sadarbību " . Un runājot par globālo sadarbību tiek izcelti un aplūkoti sekojoši 5 sadarbības pīlāri . 1) Tirdzniecība un kapitāls ,2) Inovācijas un tehnoloģijas ,3) Klimats un dabas kapitāls , 4) Veseliba un labklājība , 5) Miers un drošība . Tiek izteikts secinājuma aicinājums "Ceļā uz kooperatīvāku nākotni " . Pēdējā tekstā ir interesanti formulētas domas, "

pret sadarbību ir jāizturas kā pret muskuli , ko var stiprināt un kas var labi reaģēt ģeopolitisko satricinājumu apstākļos ". " ...vadītājiem ir ne tikai labi jāizprot virsraksti ,jāizprot smalkās nianses , konteksts , iespējamās sekas politikā un uzņēmējdarbībā ." Ekonomikas sekcijas Davosā aplūko 10 nākotnes tehnoloģiju uzskaitījumu . Te sekojoši nosaukumi , Elastīgās baterijas (var sarullēt) , Generatīvais mākslīgais intelekts , ilgtspējīga aviācijas degviela , Dizaineru fāgi , Metaverse garīgai veselībai , Valkājami augu sensori , Telpiskā omika , Elastīga neironu elektronika , ilgtspējīga skaitļošana . AI atvieglota veselības aprūpe . Katrai no uzskaitītajam tēmām ir veltīti desmitiem lappušu gari teksti un pārlasot tikai 20 -30 lappuses , veidojas priekštats par Davosā apspriestā iespaidīgajiem mērogiem . Interesentiem visu ziņojumu tikai caurlapošanai būs nepieciešamas nedēļas .

18.janvāris Atbildēt

Par ciešākas sadarbības kā tādas neiespējamību neviens Švābs forumā neieminējās?

18.janvāris Atbildēt

Reāli fascinē kremļa vālodžu treļļi šajā portālā.

Cerams, ka ne tikai es tos pamanu!

18.janvāris Atbildēt