Komentāri: Pasaules karā pamazām iezīmējas pušu aprises. Pagaidām viss pēc Hantingtona

Komentē 20

Kā saka, cilvēks domā, Dievs dara. Cilvēks vēl domā par jaunu pasaules kārtību bet jaunā kārtība jau nāk. Nāk, protams ka tāpat kā visas iepriekšējās kārtības, nevis uz īpašu doktrīnu pamata bet gan uz jaunas iespējamības pamata. Eiropa, ASV vēl laikam vai nu neizprot vai negrib jauno kārtību aptvert un izprast. Amerika neļaušot Krievijai pievienot jaunas teritorijas? Krievija gan jauno pasaules kārtību laikam būs aptvērusi jo aktīvi izmanto tās dotās iespējas un pievienos sev jaunas teritorijas tā ka skan vien. Jā, nu Makrons, Makrons var izrādīties visai neērts (manuprāt) kā tāls, maz sasniedzams un tādēļ arī grūtāk iespaidojams, var nepatīkami patraucēt bet ne jau apturēt vēstures gaitu. Skaidrs ka Ķīnai arī jau noteikti ir skaidrs ap ko lietas grozās. Tā ka manuprāt var jau visai droši teikt ka jaunai pasaules kārtībai būs būt. Jauna pasaules kārtība, kādam jaunas iespējas nāk klāt, kādam atmirst vecās. Kā saka, tāda ir dzīve.

12.aprīlis Atbildēt

Nekad nesapratīšu tik daudzu vēlmi būt beztiesiskam, bezvērtīgam radījumam, un izdabāt kaut kādam izlēcējam, kurš ne ar ko neatšķiras , bet ir tikai pašpasludinājies. Un par kādu jauno kārtību tu runā? Būt beztiesiskam, bezvērtīgam radījumam, un izdabāt pilnīgi jebkādām pašnosaucēja iedomām, un princips: "ja man ir irsā, tad visiem pārējiem arī ir jābūt irsā", un kaut kāds izdzimtenis, uzmeties par kaut ko īpašu, nav absolūti nekas jauns, bet gan novecojis, pastāvēt nespējīgs viedojums.

12.aprīlis Atbildēt

Kas attiecas uz pasaules karu tad pasaules karu var izraisīt tikai neprāts. Tāpēc lai dzīvo cilvēka saprāts! Lai cilvēks pēc iespējas ātrāk sāk aptvert ka nekas traks jau nenotiek tikai pasaule mainās līdzi laikam.

12.aprīlis Atbildēt

Agresorvalstī viss ir kā laiks būtu apstājies jau 1917 gadā, kas tev tur iet līdzi laikam? Kur ir novērojamas vislielākās inovācijas, un attīstība visādā ziņā? Ne jau tādās valstīs kā Blatkrievija, Ziemeļkoreja. Arī agresorvalstī lielākā daļa ir nokopējumi.

12.aprīlis Atbildēt

Pūķina Krievija lēnām bet pamazām jau sāk grimt. Kapitālu aizplūde dara savu, rietumiem tik jāturpina līdzīga garā, piegriežot sankcijas. Pat Māte Daba nāk talkā, aplūdinot Krievijas sādžas. Ķīnai Krievijas avantūra Ukrainā kā saldais ēdiens, Ķīna jūt, ja tā turpināsies, tā varēs paņemt lielas Krievijas Federācijas teritorijas pat īpaši neiespringstot.

Draudus pasaulei rada konflikts Izraēlai ar arābu pasauli. Te var sākties trešais pasaules karš.

Bet kopumā, viss uz labu, Kremlis ierīs, ka maz neliksies!

12.aprīlis Atbildēt

Demokrātija- tiesības piedalīties valsts pārvaldē-balsojot. Valsts garantē sabiedrības suverenitāti un brīvību. Svarīgus lēmumus pieņem referendumā. Brīvība l=ļauj rīkoties pēc saviem uzskatiem. Un tagad paskatam, kā ir t.s. rietumu, "demokrātiskajā "pasaulē- gribam aizliegt grāmatas, presi, televīziju-aizliedzam. Gribam aizliegt Uzvaras svētkus atzīmēt -aizliedzam. Gribam grūst iekšā zaglīgā, korumpētā, neleģitīmā teritorijā ieročus un naudu- grūžam. Gribam iebrukt svešās zemēs un tur laupīt, slepkavot/ Irākā demokrātijas vārdā noslaktēja pusmiljonu cilvēku/ - slepkavosim un laupīsim. Varbūt reiz beigt tās murgu dziesmas par brīvībām un demokrātijām?

12.aprīlis Atbildēt

Kas ir, sāpīte, ka traucējam okupēt Ukrainu? Sāpīte, ka neļaujam tik brīvi mūs ienīst, un agresīvi vērsties pret mums? Sāpīte, ka neļauj svinēt un slavīnāt agresorvalsts noziegumus? Tāpēc arī vatani ir un paliks vergi, jo nav spējīgi izprast brīvību, viņiem sākas panika, ja viņiem aizliedz cīnīties par būt vergiem.

12.aprīlis Atbildēt

Naida pilnās pretrunas pasaules valstu starpā pieņēmušas milzu apmērus. Ar diplomātiju , miermīlīgām sarunām , tās nevar atrisināt . ,,Virs zemes nav taisnības , tik dūrei ir spēks , kas varmākam pāri dara ir grēks ,, Šīs ģeniālās E. Veidenbauma dzejas rindas ir aktuālas kā nekad .Krievijai , Ķīnai , Ziemeļkorejai, Irānai kopā ,,dūre,, ir spēcīgākā , tā iedzinusi ,,stūrī,, ES ,NATO un ASV , kas ,iekšējo pretrunu mocītas, palīdzot ārējiem spēkiem , pašiznīcinās.

12.aprīlis Atbildēt

Virs zemes nav taisnības,

Tik dūrei vairs nav spēks,

Jo saprāts to sasaista,

Un tas nemaz nav grēks.

12.aprīlis Atbildēt

Bet ir lieta, kas nekad nemainīsies, lielai daļai vēlme būt brīviem saglabāsies mūžīgi, tad graus beztiesikso un bezvērtīgo vergu sistēmas vienu pēc otras, un tā būs mūžīgi. Var pakļaut uz laiku kādu daļu, bet ne visus.

12.aprīlis Atbildēt
IMIK > kain.vainl.btdihs

Nu bet, tu jau neesi brīvo pusē. Tu esi to pusē kas cilvēkus grib ieslodzīt sen novecojušajās robežās. Runās tu par brīvību bet darbos par dzīvošanu vecās stingrās robežās. Kā to saprast?

12.aprīlis Atbildēt
are

Ir vienkārši meli ir lieli meli un ir "The Washington post" meli. Pēdējo laiku mēdijus uzpērk sorosa fonds,kas atbalsts sociālismu visā pasaulē. Tiek darīt viss lai Trumps nenāktu pie varas... Trumpa nākšana pie varas būtu demokrātu/sociālistu/progresistu nāve... viņš veiktu lustrāciju visiem viņu netīrajiem darījumiem ... Tramps bija tas kas kongresā izvirzīja un pieņēma lēmumu par Ukrainas teritoriālo nedalamību, kālab lai viņš tagad mainītu savu viedokli? Ar Ukrainas nodevību tagad nodarbojas baidena administrācija, jau ceturto menesi nepiegādājot nekādus ieročus? kaut tās rīcība ir 10 nmljrdi vēl no ierpēkšējās programmas... Turpretī jaunajā paketē no 61 mljrd. ir tikai 6 mlrd. kas paredzēti militārai palīdzībai kādai no ASV viedokļa sverīgai valstij, tā nav obligāti Ukraina, ta var būt gan Rumānija, gan Nikaragua? gan Taizeme...pie kam tur 10 mljr ir paredzētu Gazai, lasiet HAMAS teroristiem... Tāpēc republikāņi un 2/3 demokrātu bloķē šo nejedzīgo paketi? pieprasot no tās izdalīt katru programmu un balsot par katru atsevišķi... "Trampisti", starp citu, izvirza jaunu lend-lease likumu, par ko, acīmredzot, nobalsos pārsvarā visi gan republikāņi, gan demokrāti, ši lend-lease ies garām baidena administrācijai... Tādi ka Bens Latkovskis un citi sorosa apmāksāti poiltiķi un žurnālisti tiks tiesāti par apmelošanu un faktisko kolaboracionismu ar autokratijām

12.aprīlis Atbildēt

Ir tieši tā, kā Jūs rakstāt - ne jau "trampisti" un republikāņi bloķē ASV militāro palīdzību Ukrainai, bet gan Baltā nama administrācija, kurai eksistenciāli svarīgi ir pieņemt 61 mlrd paketi par katru cenu.

Jo tajā ir iekļauts atbalsts nelegālajai mega-imigrācijai pār Meksikas/ASV robežu. Iemesls vienkāršs - nelegāļi visi kā viens ir nākamie Demokrātu vēlētāji, un bez tāda elektorāta papildinājuma, kā paši Demokrāti lieliski saprot, turpmākajās vēlēšanās viņi nespēs pārņemt varu uz visiem laikiem, kas ir viņu ģenerālais mērķis.

Jo tikai pēc nosaukuma viņi ir demokrāti, bet pēc būtības - totalitāristi.

12.aprīlis Atbildēt

Man ir jautājums. Kur ir lielie dabas aizstāvji? Ukrainā tiek iznīcināta daba lielos apjomos, klimata aktīvisti klusē. Ko dara Greta Tunberga?

12.aprīlis Atbildēt

O, jā, jautājums vietā! Kur viņi visi ir?

12.aprīlis Atbildēt

Starp citu- attiecībā uz Ķīnu. Ķīnas bankas, baidoties no ASV sankcijām, atsakās apkalpot klientus no Krievijas.... tāda, lūk, Ķīnas un Krievijas koalīcija pret rietumiem. Visdrīzāk, ar to arī saistīta Lavrova vizīte Ķīnā.

12.aprīlis Atbildēt

Kā saka, Ķīnai jau prieks par katru ASV ietekmi, kur nu vēl ja tā ir aiz bailēm, tad ķīniešiem vispār kaifs.

12.aprīlis Atbildēt

Esmu savā laikāizlasījusi Hantingtona "The Clash of Civilizations" no vāka līdz vākam kā obligāto lasāmo. Neko tādu Hantingtons nav ne sapņojis, ne domājis. Žurnālists autoram pats piedzejojis klāt demokrātiju un autoritārismu kā jau pēdējo gadu modes diskursu.

12.aprīlis Atbildēt

Nekur citur, kā šeit komentāros, neesmu redzējis tik daudz politisko stratēģu vienkopus.

13.aprīlis Atbildēt

Ļauno joku ar Rietumeiropu ir izspēlējusi Gaisa kara koncepcija , lidmašīnas ,raķetes ,atomzemūdenes. ASV - kodollietussargs. Tramps norāda pareizi , ASV pamatproblēma ir Āzija ,Ķīna , 4,5 miljardu iedzīvotāju teritorija ,kur rietumu vērtības netiek ne uztvertas , ne izprastas. Vašingtonas skats ik dienu tiek vērsts uz Klusā okeāna reģionu , attīstītajai Rietumeiropai ir jātiek galā pašai ar savam problēmām . Un te nu izrādās ,ka militārās rūpniecības jaudu nav , nav pat nopietnas teritoriālas aizsardzības koncepcijas situācijai kurā atomkarš nenotiek . Nav miljoni artilērijas lādiņu ,nav pretraķešu un nu jau pretdronu aizsardzības sistēmu vismaz daži tūkstoši .Kā visu to savlaicīgi novērst , nepieļaujot Kremļa telpisko izplešanos ,pagaidām grūti ieraudzīt.

14.aprīlis Atbildēt