Ukrainā glābj ne tikai cilvēkus, bet arī suņus un kaķus

Saņēmu vēstuli no Ukrainas „Zoopatruļas”, Ukrainā reģistrētas nevalstiskas bezpeļņas organizācijas, kas specializējas kaķu un suņu veterinārajā aprūpē kara laikā. Organizācijas cilvēki pēdējo desmit mēnešu laikā ir izglābuši vairāk nekā 1000 suņu un kaķu, kas bija nonākuši Krievijas izraisītā kara šausmās.
©Ekrānšāviņš

Viens no stāstiem - par sunīti Bdžilku (Bitīte). Šī sunīte tika atrasta uz ielas. Viņai nekustējās pakaļējās ķepas, un viņa tika nogādāta „Zoopatruļas” klīnikā. Tur dzīvnieciņam veica pilnu izmeklēšanu. Veterinārārsti viņu atkopa. Tagad Bdžilka jau skraida un cer uz jauniem saimniekiem.

Šeit video par sunīti Bdžilku un „Zoopatrul Ukraine” darbību.

Bdžilka ir tikai viens no izglābtajiem dzīvniekiem. Bet palīdzību gaida tūkstoši. Jo karš Ukrainā ir krasi mainījis miljonu cilvēku dzīvi. Daudzi cilvēki, paņēmuši mājdzīvniekus, bēga prom no savas dzīvesvietas, taču tikpat daudzi nepaspēja vai nevarēja to izdarīt, un dzīvnieki palika slēgtajos dzīvokļos bez pārtikas un ūdens... Viņu cerība bija tikai viena: brīvprātīgie dzīvnieku glābēji. Šajā gadījumā - „Zoopatruļa”.

„Otrajā kara dienā mana kaimiņiene lūdza izglābt kaķi viņas dzīvoklī. Mēs atlauzām durvis, un laimīgais dzīvnieks iedvesmoja mūs turpināt glābšanu. Mūsu komanda tika komplektēta nedēļas laikā. Nav nekā aizkustinošāka un iedvesmojošāka par izglābta kaķa sirdspukstiem, kurus tu jūti, turot dzīvnieku rokās,” atzinās „Zoopatrul Ukraine” dibinātājs Dmitro Revņuks. „Kopš tā laika esam mērojuši tālu ceļu no glābšanas komandas ar dažām automašīnām līdz organizācijai ar savu medicīnas centru un patversmi. Mēs lepojamies, ka tiek adoptēti 60% Ukrainas kaķu un suņu, kurus izglābām no kara terora,” viņš turpina.

„Zoopatrul Ukraine” brīvprātīgie pēc Kijevas reģiona atbrīvošanas palīdzēja pamestajiem dzīvniekiem Bučā, Gostomeļā, Irpiņā un citās krievu izpostītajās pilsētās. Tādu pašu humāno misiju organizācija uzņemas Čerņihivas un Harkivas reģionos. Lai nodrošinātu komfortu, ārstēšanu un veiktu operācijas, „Zoopatrul” ir atvērusi veterināro klīniku un ar filantropu atbalstu sākusi veidot mājdzīvnieku patversmi Irpiņā. Uz vietas ir veterinārārsts, kurš uzrauga dzīvnieku stāvokli.

Dzīvnieku glābšana nav vienkāršs uzdevums, īpaši kara laikā. Ir vajadzīga degviela, diemžēl notiek autoavārijas glābšanas misiju laikā, notiek bombardēšana un apšaudes, ir vakcīnu un medikamentu trūkums dzīvnieku ārstēšanai, ir nepieciešami īpaši medicīniskie instrumenti, piemēram, plāksnītes lūzumu fiksēšanai un speciāls aprīkojums efektīvas ārstēšanas nodrošināšanai.

Pēc medicīniskās aprūpes sniegšanas dzīvniekiem pilnvērtīgai atveseļošanai nepieciešams laiks no viena līdz trim mēnešiem. Šajā laikā viņiem vajadzīga pārtika (arī specializētā) un medicīniskā aprūpe. Tagad krievu veiktās apšaudes dēļ Ukrainā ir nopietnas problēmas ar elektrību. Tāpēc „Zoopatrul” klīnikā un patversmē ir ģeneratori, kas ražo gaismu un siltumu, un ģeneratoriem pastāvīgi nepieciešama papildu degviela. Patversmē šobrīd atrodas 50 kaķu un 20 suņu. Kopumā pēc patversmes būvniecības pabeigšanas tur tiks izmitināti 148 suņi un 200 kaķu.

„Zoopatrul Ukraine” lūdz ziedojumus saviem humānajiem mērķiem: dzīvnieku glābšanai, ārstēšanai un uzturēšanai - līdz adopcijai.

Uz kurieni sūtīt naudu:

Beneficiary Bank: Public Joint Stock Company Raiffeisen BANK AVAL

SWIFT code: AVALUAUKXXX

NGO Dollar account

PO ZOOPATROL UKRAINE

IBAN: UA953808050000000026002792024

NGO Euro account

PO ZOOPATROL UKRAINE

IBAN: UA213808050000000026001792025

Lai kontaktētos ar „Zoopatrul Ukraine”: zoopatrul@m-p.ua

Tālrunis: +380 66 113 46 61 (Viber, WhatsApp, Telegram)

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā