Vai resnie partizāni nobalsos par Latvijas pievienošanu Krievijai?

Jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni. Šī tautas gudrība pilnvērtīgi attiecas uz jaunās valdības izpaudumiem valsts celtniecībā, kas iet uz dižu sasniegumu virsotnēm nu jau gigantiskiem, neapturamiem soļiem. Tā kā likumdevējvaras (Saeimas) prioritāti mums ir nomainījusi izpildvara (valdība), atliek pavaicāt: cik ilgi vēl jāgaida, lai resnie partizāni nobalsotu par Latvijas teritoriju pievienošanu Krievijai?
©Neatkarīgā

Citēšu premjeres Evikas Siliņas (JV) tekstu par Nacionālās drošības koncepciju (NDK), kas izskanēja Latvijas Televīzijā: “Koncepcija ir vairāk tāds vīzijas zīmēšanas dokuments un nav konkrēts rīcības plāns, tad par šo jautājumu ir jāizstrādā Kultūras ministrijai mediju pamatnostādnes, ir jāizdiskutē vēl arī ar ekspertiem šis piedāvājums, kas ir parādījies NDK par potenciālām izmaiņām sabiedriskajos medijos, kur redakcijas varētu būt tieši arī krievu valodā. Tā ka es domāju - nav pamata šobrīd to tā skaidri iecirst grīdā, ka tas noteikti būs.”

Ja gandrīz neko nesapratāt - paši vainīgi. Tomēr pavisam skaidrs ir tas, ka kultministrija izstrādās pamatnostādnes, bet pagaidām nav tur ko cirst grīdā vai šķūņa durvīs, salauzīs vēl cirvja kātu, un ko tad darīs?

Bijusī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) tīmeklī raksta: “Siliņas kundzes teiktais liek domāt, ka valdība apies Saeimas apstiprināto Nacionālās drošības koncepciju. Vai šī ir jaunā, “dinamiskā” izpratne par Latviju kā parlamentāru valsti?” Nu bet protams. Tagad nevis Saeima lems likumus, bet gan valdība noteiks, kur un ko cirst, piesaistot ciršanas ekspertus.

Siliņas teikto vēl dziļāk iesakņoja kultūras (!) ministre Agnese Logina (PRO), teikdama: “Mēs panāksim, ka šīs nostādnes (atteikties no krievu valodas sabiedriskajos medijos - E.V.) tiks pārskatītas.” Logina arī izteicās, ka “liela pievienotā vērtība ir tam, ka mēs komunicējam (ar sabiedrību) arī krievu valodā”. “Mēs pie šī jautājuma atgriezīsimies caur mediju politiku, un tas ir tas, ko mēs darīsim,” viedi secināja Logina.

Pēc šādas politiskās sānslīdes Saeimas deputātu grupa (10 NA un AS deputāti) nosūtīja pieprasījumu Loginai “Par izteikumiem saistībā ar apņemšanos nepildīt Saeimā apstiprināto “Nacionālās drošības koncepciju 2023””. Lūkosim, ko atbildēs Logina, skaidrojot savus publiskos izteicienus par koncepcijas pārskatīšanu.

Taču tas, ko viņa atbildēs, domāju, nekādā veidā nemainīs prokremliski noskaņotā “progresīvā” politpulciņa attieksmi pret sabiedrisko mediju pāreju tikai un vienīgi uz latviešu valodu. Šo pārliecību stiprina arī premjere Siliņa, paši sabiedriskie mediji un SEPLP, lielā mērā to pamatojot ar ideju par sabiedrības integrāciju, kaut gan tā ir iespējama nevis uz krievu, bet gan tikai uz latviešu valodas un kultūras pamata.

Taču, ja tā nopietnāk iedziļinās, integrācija nozīmē senāk izjaukta veseluma atjaunošanu (vismaz tulkojumā no latīņu valodas: integratio - atjaunošana, atvietošana, apvienošana). Ko gan mēs gatavojamies integrēt, tas ir, atjaunot un apvienot? Kaut kādu latvieškrievu tautu?

Par “integrāciju” liecina arī tiesu aktivitātes. Lai prokremliskie aktīvisti veiksmīgāk integrētos sabiedrībā, Vidzemes priekšpilsētas tiesa nule atbrīvoja no apcietinājuma Tatjanu Andrijecu, kura ir iesaistīta pret Latvijas nacionālās drošības interesēm vērstās aktivitātēs interneta lietotnē “Telegram” izveidotajā kanālā “Baltijas antifašisti”. Viņai tika inkriminēta noziedzīgas organizācijas vadīšana un piedalīšanās šādas organizācijas izdarītajos noziegumos.

Saskaņā ar Valsts drošības dienesta rīcībā esošo informāciju, šo noziedzīgo organizāciju 2022. gadā izveidoja vismaz pieci Latvijas valstspiederīgie, savstarpēji vienojoties par sasniedzamajiem mērķiem, kas ietver sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu pret Latvijas valsti, tostarp neizpaužamu ziņu un citu ziņu nelikumīgai vākšanai nolūkā nodot tās Krievijas specdienestiem un citām institūcijām.

Kanālā “Telegram” regulāri tika un tiek publicēti aicinājumi vākt informāciju par Latvijas valsts amatpersonām, valsts drošības iestāžu darbiniekiem, Latvijas bruņoto spēku amatpersonām, Ukrainas pusē karojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, kā arī citām personām, kas ar savu darbību vērsušās pret Krievijas agresiju.

Tādu Taņušu tiesa izlaida ārā. Bet tas arī saprotams: integrācija uz naidīguma pamata - tā tomēr svēta lieta. Jāgaida, kad humānā Latvijas tiesa izlaidīs brīvībā vēl trīs apcietinātos “Baltijas antifašistus”, lai viņi varētu piedalīties tagad tik izvērstajās pretlatviskajās aktivitātēs.

Nevar saprast, kāpēc mani nepamet sajūta, ka ne tikai pretlatviskajās, bet arī pretvalstiskajās aktivitātēs piedalās visa jaunā dižkoalīcija gan ar piepirktajiem, gan ar pārliecības piesātinātajiem locīkļiem. Nez kāpēc mani slāpē aizdomas, ka šīs “koalīcijas” mērķis ir Latvijas valsts iznīdēšana. Nesaprotami, bet manī ir izjūtas, ka sīkajiem neģēļiem, dažādiem “antifašistiem” un mamikinveidīgajiem kremļa aģentiem nu ir spēcīgs lobijs - Latvijas valdība, kas aizgūtnēm darbojas pret Latviju. Vai ir kāda robeža, ko sasniedzot var rakstīt iesniegumu Valsts drošības dienestam: piedodiet, bet es domāju, ka Latvijas valsts tiek iznīcināta, un to es redzu, pamatojoties uz tādām un tādām pazīmēm. Bet vai VDD reaģēs uz šādu iesniegumu?...

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā