"Zaļzemnieki" turpina demonstrēt veiklību fraciņas pārmešanā

“Lūdzu, nesauc mūs par nodevējiem! Tā konvencija nav tik slikta, kā tu domā,” valsts svētku pasākumā mani uzrunāja kāds Saeimas ZZS deputāts. Atbildēju, ka tā ir vēl sliktāka, nekā es domāju, bet politkopa ZZS manās un daudzu citu acīs ir nokritusi zem grīdlīstes līmeņa. Apstiprinājums nelika ilgi gaidīt: koalīcija bija vienota kā zāģa zobi un 23. novembrī noraidīja 12 608 Latvijas pilsoņu iesnieguma “Par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai” turpmāko virzību.
©Neatkarīgā/F64

Patiesību sakot, iniciatīvu pret Stambulas konvencijas (SK) ratifikāciju jau parakstījuši daudz vairāk cilvēku, bet tas vairs nav svarīgi: valdošā koalīcija viņu balsis iemeta tualetes podā. Iepriekšējā Saeimā SK atbalstīja tikai “Jaunā vienotība”, tagad - pateicoties progresīvajiem jaunmarksistiem, kuriem Saeimā ir agresīvu pirmziemnieku statuss, ar amatiem piepirktajiem “zaļzemniekiem” un diviem pārbēdzējiem, šai konvencijai paredzams minimāls, tomēr atbalsts.

Nerunāsim par konvencijas karsējmeitenēm un zēniem no JV un PRO, bet par fraciņas pārmetējiem no ZZS. Monolīts kā betona plāksne bija 23. novembra balsojums Saeimā: visi ZZS deputāti noraidīja LR pilsoņu iesniegumu par nepievienošanos Stambulas konvencijai. Zinu arī, ka šiem deputātiem tika sūtītas vēstules ar lūgumu apdomāties un nenodot savu konservatīvi noskaņoto vēlētāju intereses. Nekā nebija! Politiskā korupcija - amatu piešķīrumi un solījumi - bija noregulēta augstā līmenī. Kopumā tas ir solis tuvāk svešas, naidīgas ideoloģijas ieviešanai Latvijā.

Taču pirms tam vēl bija Saeimas 5. oktobra balsojums, ar kuru faktiski tika noraidīts (arī ar ZZS atbalstu) vairāk nekā 12 000 Latvijas pilsoņu kolektīvais iesniegums par Latvijas nepievienošanos SK, biedrības “Vecāku alianse” pārstāvis Andris Šimfs aicināja turpināt vākt parakstus, lai šo tautas pieprasījumu varētu iesniegt Saeimā atkārtoti, ar jauniem parakstiem. Tagad savākti jau vairāk nekā 28 000 parakstu.

Atceramies arī laikus, kad ZZS bija pret SK ratifikāciju. 2018. gadā Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs pārliecinājis ZZS Saeimas deputātus neatbalstīt Stambulas konvenciju. Arī citas konfesijas pievienojās Stankeviča uzskatiem, proti, ka konvencija “paver iespējas uzspiest Latvijai sociālā dzimuma ideoloģijā balstītu sabiedrības pārveidošanas projektu, kas būtu pretrunā ar Satversmi”.

Toreiz ZZS deputāts Augusts Brigmanis teica: “Ir vairāki jautājumi, kas liek šaubīties par to, ka Stambulas konvencijas ratifikācija tādā veidolā, kāda viņa ir, nav pretrunā Latvijas Satversmei. Mēs arī neatbalstīsim kopdzīves likumu, kad viņš nāks uz Saeimu.” Kā zināms, atbalstīja gan, saskanīgi dziedot vienā korī ar JV un PRO.

2018. gadā Saeimas balsojumā pret SK ratifikāciju iestājās visi ZZS deputāti. Tagad, raugi, uzskati ir mainījušies tieši uz otru pusi - no konservatīviem uz liberastiskiem, bet kam gan negadās, vai ne?

“Nedrīkst teikt, ka neviens Latvijas iedzīvotājs nedrīkst mainīt savas domas - kā vienā vietā pateicis, tā visu mūžu ir jāpaliek. Nē, domas vienmēr attīstās un sabiedriskās domas īpaši. Sabiedrība attīstās kopā un pieņem arī kādas citas vērtības,” portālā “Delfi” izteicās Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (ZZS), skaidrojot ZZS viedokļa maiņu par Stambulas konvencijas ratificēšanu. Ja uzskatu maiņas zobrati tiek iesmērēti ar naudas zīmju taukumiņu, tad jau viss aiziet rūkdams. “Konvencija man nepatīk, bet to var pieņemt,” savu skaidrojumu par uzskatu maiņu papildina Kūtris. Cik tas mīlīgi: tas cūkēdiens ir negaršīgs, bet es tomēr to apēdīšu, jo tas nemaz nav tik negaršīgs, kā te viens otrs stāsta, turklāt - visi taču to ēd.

Kaut arī daži “zaļzemnieki” mēģina publikai iestāstīt, ka Stambulas konvencija nav ZZS vēlētāju prioritātēs iedēstīta, proti, šis dokuments viņus maz interesē, tomēr nāksies atzīt, ka troksnis ap šo bīstamo dokumentu, kas pacelsies virs Latvijas likumiem, ja

to ratificēs, ir pārāk liels, lai to ignorētu. Nav saprotams, kā ZZS deputāti spēj skatīties acīs saviem vēlētājiem - jau tagad, pēc “partnerības likuma” atbalstīšanas. Diez vai zemnieks - īsts, nevis dīvāna zemnieks, - sapratīs konservatīvo (?) “zaļzemnieku” balsojumu par Jāņa un Pētera “ģimenes” atbalstīšanu. Vēl vairāk nesapratīs normālas ģimenes graujošo Stambulas konvencijas atbalstīšanu.

Taču, ja ZZS ir dziļa un patiesa vēlme pašlikvidēties, tad - uz priekšu! Atcerēsimies, kā no politikas ratu pakaļas 2022. gada Saeimas vēlēšanās izkrita “Konservatīvie”, kuri piekrāpa savus vēlētājus un kuriem konservatīvisms bija saredzams vien nosaukumā. Ka tik ar “zaļzemniekiem” nenotiek tas pats.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā