Komentāri: Ne par tur lejā, bet par to, kas galvā

Komentē 5

1989.gadā vēl strādāju skolā. Skola abonēja žurnālu "Zīlīte". Kad iznāca šai pašai tēmai veltītais slavenais marta numurs, direktore diemžēl parūpējās par to, lai tas nenonāktu skolas bibliotēkas iesējumā.

26.oktobris 2023 Atbildēt

Uzrakstīts jau ir skaisti, tomēr dažas pārdomas.

Pirmkārt, tas, ka šī grāmata vēl nav skolās un bērnudārzos kā obligātā literatūra, neko nenozīmē. Mūsdienu apstākļos šodien nav, rīt būs, tas notiek ļoti ātri, un ir ļoti ticami, ņemot vērā vispārējo fonu.

2.Izglītot bērnus vajag, bet, jo vairāk bērniem stāstīs, ka ir vienalga, vai mīlējies ar jānīti vai anniņu, un ka vari būt kas gribi- vai puika vai meitene vai suns, jo vairāk būs bērnu un pieaugušo, kas tā arī dzīvos. Vai tas ir sabiedrības interesēs un kā tas mazina vardarbību? Tas, ka viendzimuma attiecībās nav vardarbības, tas ir mīts......

3.Tas pats attiecas uz masturbāciju. Vai ir jāstāsta bērnudārzniekam, ka masturbēt ir ļoti forši?

4.Gadījums no dzīves. Meitenei pēkšņi ir nepatika pret bērnudārzu. Skaidrojot kādēļ, izrādās, ka bijuši no Rīgas kaut kādi, kas vadījuši lekciju šīs grāmatiņas stilā.... kādai ir jābūt lekcijai, lai normālā bērnā radītu nepatiku pret bērnudārzu???? Varbūt, tomēr, normāliem bērniem šīs zināšanas bērnudārzā ir par agru......, vai tā nevarētu būt? Varbūt tiešām vajag paskatīties, kas tajās galvās dažiem darās.......

26.oktobris 2023 Atbildēt

Varbūt tai madāmai,kas sacerēja šo rakstu ņemt un izlasīt to grāmatiņu un tad mēģināt rakstīt.

26.oktobris 2023 Atbildēt

Varbūt beidzot profesionāli veidota Latvijas komanda - ginekologs, bērnu psihologs, bērnu ārsts, pedagogs un sociologs u.c. saistošie speciālisti - paši varētu saņemties radīt materiālus Latvijas bērniem un jauniešiem par seksualitāti? Nu cik var, tā teikt, visai akli tulkot ārzemju autoru materiālus, apmaksājot licenci utt., un pēc tam savstarpēji cepties par tiem! Latvijas lielākā sabiedrības daļu tādus uztver kā svešādus un uzspiestus. Latvijai pašai jārada šādas tematikas materiāli saviem iedzīvotājiem, dažādo ideoloģiju konsensusā profesionāli un atbildīgi. Karlīnes un Kārlīša pasaka - Zviedrijas stāsts. Tur lejā - arī nelatvijas autorība. Latvija var? Latvija var!

26.oktobris 2023 Atbildēt

Ir parādījies jauns vīruss - stambulisms. Inficētie pulcējas grupās, vēlams pie valsts iestadēm un kopīgi stambulē. Valdībā tiek izskatītavideja par piespiedu vakcināciju un inficēto stambulistu izolāciju.

29.oktobris 2023 Atbildēt