Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. maija līdz 5. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Nastavševs, Vazdika, Andrejeva, Hiršs, Dimiters

2.lapa

«Baznīcu nakts» tavā ekrānā

Sestdien, 30. maijā, pulksten 18 tiešraidē no Siguldas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcas, piedaloties Latvijas kristīgo konfesiju vadītājiem un pārstāvjiem, notiks «Baznīcu nakts» atklāšana, baznīcas zvanus iezvanot jau pulksten 17.50.

Publicitātes foto

Aicinot Latvijas iedzīvotājus palikt mājās, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos, šogad kristīgās kultūras notikums «Baznīcu nakts» pirmo reizi norisināsies virtuālā vidē - katram savā ekrānā.

«Baznīcu nakts» tīmekļa vietnē un sociālo tīklu platformās plānots virtuāli apvienot vairāku konfesiju un dažādu Latvijas novadu draudzes, lai iespēju robežās piedāvātu tiešraidēs mākslinieciskus priekšnesumus, diskusijas, lūgšanas un citus kristīgo kultūru veicinošus pasākumus.

Šajā gadā «Baznīcu nakts» notikumu caurvīs kopīgs motīvs un tēma «Dieva stāsts», kas aicinās domāt, kas esmu es pats un kāda ir mana vieta un loma Dieva stāstā, un kāds ir manis paša stāsts attiecībās ar Dievu.

Pasākums «Baznīcu nakts», kas Latvijā norisināsies jau septīto gadu, kļuvis par garīgu kultūras pieredzi visas valsts dzīvē, ik gadu apvienojot vairāk nekā 100 dievnamu.

*Kristīgās kultūras notikumus varēs vērot viedierīču ekrānos «Baznīcu nakts» mājaslapā «baznicunakts.lv» un sociālo tīklu kontā «facebook.com/baznicunakts».

*Programma:

19.00 - Ērģeļmūzikas koncerts Rīgas vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 20.00 - Diskusija «Pretenzija (aizvainojums) pret baznīcu» Siguldas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcā 20.40 - Pieslēgšanās Āgenskalna baptistu draudzes dievnamam, mācītāja E. Maža uzruna 21.00 - Kopīga «Mūsu Tēvs» lūgšana un aizlūgums par mūsu tautu un valsti, par Eiropu un pasauli šajā pārbaudījumu laikā 22.00 - Tezē dziedājumi un lūgšanas Rīgas vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā