Neatkarīgā iesaka: "Top 10" notikumi kultūrā no 6. līdz 12. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Skrastiņš un Dzelzītis, Kalniņa un Zemītis, Auziņš un Vītoliņa

4.lapa

30 neatkarības gadi Karostā

Publicitātes foto

No 8. līdz 14. jūnijam Liepājā notiks Karostas festivāls «Trīsdesmit neatkarības gadi Karostā. 1990‒2020». Tas būs jau otrais Karostas festivāls. Pērn festivāls notika, atzīmējot Brīvības cīņu simtgadi.

Karostas festivāla rīkotāju mērķis ir, iesaistot iedzīvotājus, atskatīties pagātnē, pasapņot par nākotni un kopīgi nosvinēt Latvijas neatkarības 30 gadus.

Viens no festivāla stūrakmeņiem būs mākslinieku plenērs, kurā piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Spānijas. Mākslinieki Karostā ieradīsies pirmdien, 8. jūnijā, un visu nedēļu veidos savus mākslas darbus. Iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti skatīties, kā tas notiek.

Liepājas mākslinieces Agnese Rudzīte, Kristīne Dekovice un jaunā māksliniece no Ventspils Justīne Seile-Urtāne veidos 360 grādu gleznas Karostas cietuma kamerās.

Ritums Ivanovs, Agate Apkalne un tēlnieks Egons Peršēvics strādās Karostas ūdenstornī. No pirmdienas līdz piektdienai laikā no pulksten 15 līdz 18 būs vienreizēja iespēja apmeklēt šo trīs mākslinieku izbraukuma darbnīcu un sekot līdzi mākslas darbu tapšanai.

Mākslas darbi taps arī Redānā un Ziemeļu fortos.

Piektdien, sestdien un svētdien notiks mākslas darbu atklāšana un daudzveidīgi pasākumi.

* Visi pasākumi Karostas festivālā būs bez maksas.

Festivāla programma: www.karostascietums.lv.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā