Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Keišs un Strenga, Krēmers un Osokins, Rutulis un «Dzelzs Vilks

3.lapa

Krēmers, Osokins un «Kremerata Baltica» Cēsīs

Publicitātes foto

Sestdien, 13. jūnijā, pēc trīs mēnešu pārtraukuma ar pirmajiem teju 100 klausītājiem koncertzālē «Cēsis» notiks pirmais dzīvais, akustiskais koncerts «Viva la musica!».

Koncertzālē «Cēsis» ik gadu jūnijā viesojas pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera dibinātais orķestris «Kremerata Baltica», un, kā vēsta koncertzāles mākslinieciskā direktore Inese Zagorska, arī šovasar tradīcija var turpināties - šķērsojot robežas tiešā un pārnestā nozīmē, uz lielās skatuves tiksies «Kremerata Baltica Chamber Orchestra» Lietuvas un Latvijas kameransambļi ar solistiem.

Uzticīgajiem klausītājiem kopā ar «Kremerata Baltica» solistiem muzicēs vijolnieks Gidons Krēmers, pianists Georgijs Osokins, soprāns Gunta Gelgote un klarnetists Andrius Žiūrs.

Programmā: Antonio Vivaldi, Pētera Vaska, Gijas Kančeli, Filipa Glāsa un Osvaldo Golihova skaņdarbi jaunos lasījumos.

«Mūzika ir pārvarējusi šī palēninātā, neparastā laika robežas, un atkal koncertzālē «Cēsis» tā skanēs dzīva un nepastarpināta. Mūsu klausītājiem atkal būs iespēja klātbūtnē izjust saikni ar māksliniekiem un baudīt neizmērojamo mūzikas spēku,» gandarījumu par iespēju atsākt koncertdarbību pauž koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Viena no koncertdaļām veidota mēģinājumos Lietuvā, apvienojoties orķestra solistu lietuviešu grupai un soprānam, Lielās mūzikas balvas laureātei, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolā savulaik studējušajai Guntai Gelgotei un klarnetistam Andriusam Žiūram. Savukārt, «Kremerata Baltica» latviešu mūziķiem strādājot Latvijā, radīta programma kopsadarbībā ar pianistu Georgiju Osokinu.

Gaidāmajam koncertam «Viva la musica!» («Lai dzīvo mūzika!») izvēlēti skaņdarbi, kas ikvienam klausītājam ļaus sajust patieso mūzikas spēku. Tā būs «Vasara» no Antonio Vivaldi cikla «Gadalaiki» Maksa Rihtera skatījumā, Pētera Vaska «Klusuma auglis» Georgija Osokina aranžijā un Filipa Glāsa 3. simfonija stīgu sekstetam. Pāri visam - opuss «Cik lēns vējš» - skumjš vēstījums ar Emīlijas Dikinsones dzeju, kas ietērpta Argentīnas komponista Osvaldo Golihova mūzikā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā