"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Lūriņa un Alsiņa, Bahs un Mocarts, gongu un dabas skaņas.
©Publicitātes foto

Dziedošie aktieri līgo koncertā Liepājā

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi aicina līgotājus visā Latvijā un tautiešus ārzemēs vienoties svētku programmā «Līgo Liepājā», ko no pulksten 21 raidīs nacionālās televīzijas kanāls «ReTV», «Rietumu Radio» un «Facebook» - «Liepaja.lv» lapā.

Svētku programma ir sagatavota iepriekš un tiks raidīta ierakstā.

* No pulksten 21 svētku vakara programmu ar dziesmām no latviešu kinofilmām un teātra izrādēm ielīgos dziedošo aktieru kvartets - Dita Lūriņa-Egliena, Mārtiņš Egliens, Everita Pjata-Gertnere un Viktors Ellers. Muzikālo pavadījumu nodrošinās mūziķu grupa Jāņa Strazda vadībā.

* Pēc koncerta Jāņu ugunskuru ar īpašu rituālu Baltijas jūras krastā iedegs Liepājas postfolka apvienība «Saule i tuvāk», kas izpildīs pašu radītās dziesmas, tuvas latviešu tautasdziesmām mūsdienīgā apdarē, dziedājumu papildinot ar etnogrāfiskajām koklēm, perkusijām un dažādiem ritma instrumentiem. Skatītājiem būs iespēja virtuāli piedalīties vai pašiem savās mājās pievienoties kādā no procesiem - vainagu un ziedu vijas vīšanā, uguns iekuršanā, dziesmu dziedāšanā ar vēlējumiem katram sev un visai tautai.

* Tuvāk pusnaktij, pēc Jāņuguns iedegšanas, lustīgos deju ritmos ballēties aicinās grupa «Tālbraucēji», kas šogad svin savu 15. dzimšanas dienu un kas Liepājā līgos jau trešo reizi. Grupā apvienojušies pieredzes bagāti mūziķi: ilggadējais grupas «Ornaments» mākslinieciskais vadītājs Uģis Pētersons (taustiņinstrumenti, vijole, piebalss), kādreizējais grupas «Zodiaks» ģitārists Dzintars Sāgens (solo ģitāra), bijušais grupas «Vaidava» bundzinieks Vilnis Strods (sitaminstrumenti), Aivars Vitkovskis (basģitāra) un Aigars Pomaskovs (balss), kurš ir grupas «Tālbraucēji» dibinātājs, producents un dziesmu autors.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā