Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 27. jūnija līdz 3. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Grūbe un Subatnieks, Lūsēns un Brauns, Rudāne un Paškevičs

2.lapa

«Blokmājas Dons Kihots» Dailes teātrī

Publicitātes

Trešdien, 1. jūlijā, Dailes teātra Vasaras dārzā vasaras sezonas «Pirmssezonas pieslēgums» ietvaros gaidāma pirmizrāde - «Blokmājas Dons Kihots» Gundara Silakaktiņa režijā. Galvenajās lomās: Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks.

Izrāde «Blokmājas Dons Kihots» būs skatītājiem vēl nebijusi teātra pieredze: apmeklētāji un aktieri atradīsies vienam pret otru neierastā novietojumā, bet izrādes skaņa būs dzirdama digitālajās austiņās, kuras tiks izdalītas pirms izrādes, ievērojot visus drošības un dezinfekcijas pasākumus.

«Blokmājas Dons Kihots» sižets stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju, kurā ir kāds dzīvoklis. Ejot garām tā durvīm, kaimiņi parasti mazliet pieliek soli. Ir labāk nezināt, ko aiz tām dara dzīvokļa vientuļais iemītnieks, kurš sevi dēvē par «Jautājuma zīmi» pat tad, ja par pasaules drīzo likteni zina ko tādu, ko nezina neviens cits. Viktors šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viņa ikdienas darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus, lai gan pašam mājās viss jūk un brūk. Ticis iekšā dzīvoklī, Viktors kļūst par «Jautājuma zīmes» ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir tieši viena stunda, lai kopā ar stipri savādo «blokmājas donkihotu» glābtu pasauli.

Par izrādes māksliniecisko noformējumu gādā mākslinieks Aigars Ozoliņš, mākslinieka asistente ir Jurate Silakaktiņa, mūzikas konsultante - Zane Dombrovska, bet gaismu mākslinieks - Harijs Zālītis.

*Izrādi būs iespējams vērot 1., 2., 3., 4. un 5. jūlijā, kā arī 8. un 9. augustā. Tā kā izrāde notiek brīvdabā, skatītāji tiek aicināti izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu. Biļetes pieejamas internetā www.bilesuparadize.lv

Skatītājiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz šo izrādi 30. maijā, 2. un 3. jūnijā, nauda par tām tiks atgriezta.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā