Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 27. jūnija līdz 3. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Grūbe un Subatnieks, Lūsēns un Brauns, Rudāne un Paškevičs

4.lapa

Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns noskaņu koncertā «Saulrieta dziesmas»

Publicitātes

Ar unikālu noskaņu koncertu «Saulrieta dziesmas» šajā vasarā pie klausītājiem dosies divi izcili komponisti - Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns. Viņiem pievienosies arī dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova. Pirmais koncerts - piektdien, 3. jūlijā, pulksten 21 Ikšķiles estrādē.

Abi skaņas meistari atzīst, ka šāda sadarbības forma ir nebijusi, interesanta un bagātinoša abiem, savukārt klausītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt improvizācijas un saspēles gan no komponistu ļoti populāriem, gan arī pavisam maz zināmiem skaņdarbiem.

«Man patīk doma, ka varēsim divatā ar Jāni Lūsēnu uz skatuves improvizēt,» saka Mārtiņš Brauns, uzsverot, ka tā nebūs izrādīšanās vai konkurence, kurš ir jaunāks, labāks vai veiklāks. «Mūsu sadarbība būs kā kontrastējošs dialogs labā mūzikā,» norāda Mārtiņš Brauns, vēlot visiem svinēt tos svētkus, ko saucam par vasaru. «Lai sajūtam prieku un tas dod mums otro elpu!»

Savukārt Janis Lūsēns atzīst, ka programmas tematisko izvēli diktējusi pēdējā laika situācija: «Kopš notikumiem, kas skāruši visu pasauli un arī Latviju, atrodos tālu prom no cilvēku un satiksmes burzmas. Vieta, kurā dzīvoju, ir īpaša ar ikvakara saulrieta izrādēm, gaismu, krāsu un ēnu saspēlēm. Cenšos izbaudīt to ikvakara mirkli, kad noklust vējš, putnu dziesmas un pasaule ietinas klusuma segā. Mani šie brīži iedvesmo un rada sajūtu, ka esmu vienots ar dabu un Visumu...»

Koncerti, ko rīko «Producentu grupa 7», plānoti visu vasaru līdz pat augusta beigām.

*Koncerta apmeklētāju skaits tiks precizēts, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus. Biļetes iepriekšpārdošanā - «Biļešu paradīzē».

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā