Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. – 18. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jančevska un Burkovska, Maliks un Ozoliņš, Krēmers un Osokins, «Melo-M» un Rudāne, Ziedonis performancē un kartupeļu talkā

4.lapa

Kulturālo kartupeļu novākšanas svētki Kuldīgā

Publicitātes foto

Šodien, 12. septembrī, jau no pulksten 9 līdz 12 ikviens aicināts piedalīties kulturālo kartupeļu novākšanas talkā Pārventas parkā Kuldīgā, ko rīko Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» un «Kartupeļu Lauka Radio».

Pulksten 12 Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» mūziķi Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora) un Jānis Strapcāns priecēs apmeklētājus ar muzikālu pārsteigumu un mākslas instalācijas «Vēl lielāks galds virs mana galda» atklāšanu. Tā kalpos kā piknika vieta, bibliotēka, mākslas instalācija un vieta lielākām un mazākām kultūras aktivitātēm.

Savukārt uzreiz pēc koncerta ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties radošajās darbnīcas kopā ar «Ziedoņa klases» un «Kartupeļu Lauka Radio» komandām.

Šogad, Imanta Ziedoņa grāmatas «Kurzemīte» piecdesmitgadē, «Kartupeļu Lauka Radio» komanda meklēja izcilus latviešus Kurzemē. Sekojot grāmatā paustajām vērtībām, darbs pie nepieredzēta radio satura turpinās. «Kā mums visiem, arī kartupeļu laukam un radio komandai, šis gads bijis neplānotu pagriezienu pilns. Lai arī šovasar kopīgi neatzīmējām kartupeļu ziedēšanas svētkus, priecājos, ka varam būt kopā ar kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem ražas laikā. Kā teicis Ziedonis, šis mums nav par skaitļiem, notikušo aktivitāšu skaitu, bet par cilvēku stāstiem un piedzīvoto Kurzemē,» saka «Kartupeļu Lauka Radio» vadītājs Emīls Lukjanskis.

Nākamajā gadā plānots saturiski papildināt gan jaunizveidoto instalāciju, gan pašu kartupeļu lauku ar dažādiem interaktīviem elementiem, turpinot attīstīt to kā jaunu kultūrvietu Kuldīgā.

*Kartupeļu lauks Kuldīgā apliecina Imanta Ziedoņa pārlaicīgo literāro darbu «Kurzemīte», kas ir Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» un Ziedoņa muzeja fokusā turpmākos gadus. Imanta Ziedoņa muzejs kopā ar fondu iedzīvina grāmatā paustās vērtības par cilvēkiem, kultūru un sabiedrību kopumā ar nepieredzēta medija palīdzību - «Kartupeļu Lauka Radio» («KLR»).

*«KLR» dzirdams interneta vietnē fondsviegli.lv/lv/radio un Android, iOS viedierīču lietotnēs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā