TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Nodevu par telefona numuriem sāks iekasēt jau nākamgad

Ilze Šteinfelde/Neatkarīgā

Līdzīgi kā Lietuvā un Igaunijā, arī Latvijā tiks ieviesta nodeva par telefona numura lietošanu, liecina šodien valsts sekretāru sanāksmē pieteiktais likumprojekts “Noteikumi par numerācijas lietošanas tiesību ikgadējo valsts nodevu”.

Nodevas apmērs par publiskā fiksētā telefonu tīkla numuru un publiskā mobilā telefonu tīkla numuru varētu būt 0,04 eiro gadā, bet pakalpojumu numuru 2,40 eiro gadā. Likumprojekta izstrādātājs - Satiksmes ministrija (SM) - uzsver, ka nodevas lielums joprojām būs mazākais starp Baltijas valstīm (Igaunijā šīs nodevas lielums esot 0,35 eiro, Lietuvā - 0,07 eiro). Kopējais piedāvātās nodevas apjoms gadā būšot tikai aptuveni 0,1% no visu Latvijas Republikas elektronisko sakaru komersantu apgrozījuma gadā. SM uzskata, ka projektā paredzētais nodevas apmērs ir neliels, kas pēc būtības nevarot ietekmēt elektronisko sakaru pakalpojumu tarifus. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Nodevu par telefona numuriem sāks iekasēt jau nākamgad

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā