TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Onkologi vēršas pie politiķiem: nevaram ārstēt pacientus

Vladislavs Proškins/F64

Kārtējo reizi mediķi savu pacientu vārdā vēršas pie valdības un Saeimas politiķiem ar aicinājumu nodrošināt ārstēšanu vēža pacientiem. Šoreiz onkologi aicina palielināt valsts apmaksātu testu skaitu, kas ļauj pacientiem nozīmēt atbilstošu terapiju.

Rakstām “kārtējo reizi”, jo diemžēl šis nav pirmais gadījums, kad ārsti lūdz iespēju ārstēt savus pacientus tā, kā tas atbilst medicīniskajām vadlīnijām.

Onkoloģisko slimību pacientiem individuāli piemērota terapija nodrošina labāko iespējamo ārstēšanu, jo tā ir atbilstoša pacienta slimības vēsturei, fizioloģiskajam stāvoklim, audzēja raksturojumam un ģenētiskajām mutācijām. Lai nozīmētu mērķētu ārstēšanu, ir jāveic biomarķiera tests, kas pēta audzēja morfoloģiju vai atrod noteiktas hromosomu izmaiņas, tā ļaujot ārstiem piemeklēt pacientam atbilstošāko terapiju. Turklāt jāņem vērā, ka mūsdienu vēža ārstēšanai paredzētie medikamenti var būt arī neiedarbīgi, ja pacientam ir noteikta veida vēža mutācija. Visu rakstu var izlasīt šeit: Onkologi vēršas pie politiķiem: nevaram ārstēt pacientus

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā