Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 31. oktobra līdz 6. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Brekte un Kaža, Andrejeva un Gupalo, Dieva dēli un Saules meitas.

3.lapa

Krišjānim Baronam - 185. Tautasdziesma Siguldā

Sestdien, 31. oktobrī, pulksten 14 Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar kultūras centru «Siguldas devons» aicina godināt Dainu tēvu 185. dzimšanas dienā, tiekoties pie Krišjāņa Barona pieminekļa Siguldā brīvdabā, lai arī šogad dalītos ar savām mīļākajām tautasdziesmām, smeļot tajās dzīvesprieku un gudrību.

Ikviens aicināts atnest svecīti vai ziediņu un šajā dienā spēku un ticību labajam rast dainās. Svētku brīdī piedalīties Turaida muzejrezervāta darbinieki, Siguldas novada pašvaldības un kultūras nozares pārstāvji, ar dziesmām kuplinās Siguldas folkloras kopas «Senleja» dalībnieki.

31. oktobris ir folklorista, rakstnieka un publicista, jaunlatviešu kustības aktīva dalībnieka Krišjāņa Barona 185. dzimšanas diena. Jau no 1985. gada, kad par godu Krišjāņa Barona 150. dzimšanas dienai Siguldā tika atklāts piemineklis Krišjānim Baronam, Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne iedvesmojusi siguldiešus Dainu tēva dzimšanas dienu iesākt ar tautasdziesmu un sveicienu - svecīti vai ziedu pušķīti Dainu tēvam pie viņam veltītā pieminekļa Siguldā.

Dziesmu rīti gadu gaitā Dainu tēva dzimšanas dienā Siguldā kļuvuši par tradīciju, kurā satiekas visas paaudzes, dziedot un skandējot tautasdziesmas un atgādinot dainās ierakstītās vērtības.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā