TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Finanšu ministrija nobremzē pensiju piemaksas

Vladislavs Proškins/F64

Finanšu ministrija neesot redzējusi aprēķinus, cik izmaksās pensiju piemaksu atjaunošana senioriem, kuri pensionējušies no 2012. gada, tāpēc sniegt komentāru par šo priekšlikumu tā nevar.

Izskatot priekšlikumus pensiju likumam, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti šodien nelēma par deputāta Andreja Klementjeva rosinājumu atjaunot pensiju piemaksas visiem pensionāriem. Faktiski tie ir jau divus gadus seni Labklājības ministrijas priekšlikumi, kurus nekādi neizdodas pieņemt, lai gan konceptuāli un vārdos atbalstu tiem izsaka gan Latvijas Pensionāru federācija, gan citas senioru organizācijas.

Pensiju piemaksu jautājums ir svarīgs senioriem, kuri pensionējās, sākot no 2012. gada, kā arī visiem, kuri vēl plāno doties pensijā. Pensionāri no šo piemaksu viedokļa atrodas dažādās situācijās - vieni saņem pensiju piemaksas, citi nesaņem, lai gan abām pensionāru grupām ir darba stāžs, par ko šīs piemaksas būtībā tiek piešķirtas. Labklājības ministrija sagatavoja izmaiņas pensiju likumā, taču valdība tās nav apstiprinājusi, jo prioritāri līdz šim bija citi uzdevumi. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Finanšu ministrija nobremzē pensiju piemaksas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā