TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Slaveni cilvēki, kas 2020. gadā aizgāja ar Covid-19

Neatkarīgās ilustrācija

Pirmie saistībā ar jauno koronavīrusu Covid-19 mirušie bija jau 2019. gada rudenī un gada nogalē. Tagad pasaulē kovida upuru skaits tuvojas 1,8 miljoniem, Latvijā - sešiem simtiem.

Tostarp kovida upuris ir arī žurnālists un pasniedzējs Rolands Tjarve. Šis gads nav bijis viegls.

Daudz pasaulslavenu cilvēku 2020. gada laikā ir miruši ar vēzi, infarktu vai lielā vecumā. Ir slavenības, kas gājušas bojā autoavārijās, ir arī, kas paši sev padarījuši galu. Taču arī kovids nav žēlojis - ir, kam tieši jaunā koronavīrusa klātbūtne organismā ir izrādījusies liktenīga.

Šā gada janvārī un februārī kopā ar citiem ļaudīm kovids aiznesa vismaz 12 sabiedrībā plaši pazīstamu cilvēku dzīvības no Uhaņas pilsētas Ķīnā. Lielākā daļa no viņiem bija ārsti. Ārsts no Uhaņas Lī Venļans cēla trauksmi, ka notiek dīvainas lietas - pārāk daudz cilvēku sāk mirt ar plaušu slimību. Policija pat izsauca viņu uz iecirkni un sāka pamācīt un iespaidot, norādot, ka nav labi izplatīt nepatiesas ziņas. Pat lika parakstīt dokumentu, ka viņš apņemas “baumu ziņas” neizplatīt. Taču izrādījās, ka viņam bijusi taisnība. Janvārī varas iestādes viņam atvainojās. Arī pats Lī Venļans krita par upuri koronavīrusam un mira 7. februārī. Viņam bija tikai 33 gadi. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Slaveni cilvēki, kas 2020. gadā aizgāja ar Covid-19

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā