TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Cilvēki nevienam neatstāj savu otrā līmeņa pensijas kapitālu

Andrejs Terentjevs/F64

Jau vairāk nekā gadu ikvienam pensiju otrā līmeņa dalībniekam, kurš vēl nav pieprasījis vecuma pensiju, ir tiesības izvēlēties, kā tiks izmantots viņa pensiju otrajā līmenī uzkrātais kapitāls gadījumā, ja viņš nenodzīvos līdz vecuma pensijas piešķiršanai. Tomēr iedzīvotāju interese par šo jautājumu vērtējama kā ļoti zema.

To apliecina arī jaunākie Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras dati - tikai 13 procenti no visiem pensiju otrā līmeņa dalībniekiem ir izdarījuši savu izvēli.

Pensiju otrā līmeņa dalībniekiem ir izvēle uzkrājumu nodot mantojumā Civillikumā noteiktajā kārtībā vai pievienot citas izvēlētas personas pensiju otrā līmeņa kapitālam. Vēl ir trešā iespēja - šo naudu ieskaitīt valsts pensiju speciālajā budžetā,

un, ja cilvēks ir izvēlējies tieši šo variantu, tad speciāls iesniegums nav jāaizpilda, jo Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra tā dara un darīs ar visiem pensiju otrā līmeņa kapitāla uzkrājumiem, ja no konkrētā cilvēka nebūs nekāda iesnieguma. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Cilvēki nevienam neatstāj savu otrā līmeņa pensijas kapitālu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā