TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Latvijā uz nelaimes rēķina uztaisa barotnes - Vakcinācijas biroju un Zolitūdes komisiju

Ekrānšāviņš

Ļoti dāsni atalgotajam Vakcinācijas projekta birojam daļu no darbiniekiem pieņems bez konkursa - tos izvēlēsies jaunā biroja vadošie darbinieki paši pēc saviem ieskatiem. Kopumā darbinieku atalgojumam un pakalpojumiem plānots novirzīt 641 800 eiro. Vakcinācijas projekta biroja izveidē ir saskatāma uzkrītoša līdzība ar Zolitūdes traģēdijas sabiedrisko komisiju, kura līdzīgi kā topošais Vakcinācijas projekta birojs ar pieticību nesirga.

Vēl viena, bet mazāk uzkrītoša līdzība ir tā, ka gan ar Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas, gan ar Vakcinēšanas projekta biroja izveidi ir saistīti pašreizējās partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) biedru vārdi. Taču, iespējams, tā ir tikai sagadīšanās.

Aizvadītajā piektdienā Veselības ministrija izsludināja konkursu uz piecām Vakcinācijas projekta biroja vakancēm. Brīvdienās šis saraksts tika papildināts vēl ar piecām vakancēm, un tas nozīmēja, ka šajā birojā darbosies vismaz 10 cilvēki. Vakarrīt piecas vakances atkal bija pazudušas no Veselības ministrijas mājaslapas, liecinot, ka Veselības ministrija gaida pieteikumus atkal tikai uz piecām vakancēm. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) vakar preses konferencē viesa skaidrību, proti, jaunajam birojam paredzēti 10 darbinieki. Konkurss ir izsludināts tikai uz pieciem vadošajiem amatiem - Vakcinācijas projekta biroja vadītājs, komunikācijas koordinators, loģistikas koordinators, vakcinācijas procesa koordinators un informācijas tehnoloģiju projektu koordinators. Savukārt pārējie pieci darbinieki, kas lielākoties ir tehniskie darbinieki, darbā tiks pieņemti bez konkursa. Tos izvēlēsies Vakcinācijas biroja vadība pati. Kā izteicās D. Pavļuts, šāda taktika izvēlēta, lai dotu iespēju birojam pašam veidot savu komandu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Latvijā uz nelaimes rēķina uztaisa barotnes - Vakcinācijas biroju un Zolitūdes komisiju

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā