Kovid laikmeta joki. Ja mēs visu to pārcietīsim

Pārņemot lietas no aizdemisionētās veselības ministres Ilzes Viņķeles, Danielam Pavļutam ir nācies plēst sev matus nost aiz šausmām. “Kur ir vakcīnas? Kamdēļ, ak, vakcīnas nenāk? Kā lai es jel savakcinēju tautu, ja visi gaida vakcīnas, bet neviens tās neiegādājas, neatved un nešpricē?” izmisumā vēršot skatu uz debesīm, raudāja Pavļuts. Te piepeši mākoņi pašķīrās, nogranda pērkons un pašķīda zibeņi, un balss viņam teica: “Nodibini vakcinācijas ģenerālštābu un pieņem darbā dziesmu svētku rīkotāju Evu Juhņēviču! Viņa zinās, ko darīt.” Nu varbūt ne gluži tā balss sacīja, bet katrā ziņā Pavļuts to tā saprata. Tas, ko ministrs saklausīja pilnīgi skaidri, bija 4905 – summa, kas jāmaksā Evai mēnesī – tā parādījās debesjumā kā koši, ugunīgi cipari.
©Ilustrācija

Jaunais kovidvakcinācijas centrs tagad ir ķēries pie darba, un, tā kā nekādu vakcinēšanas tempu šā vai tā neizdodas paātrināt, tas ir nolēmis vairāk pievērsties iedzīvotāju informēšanai un izglītošanai caur mākslu, mūziku un kino. Visa kultūra no šīs dienas ir pakārtota virsvajadzīgajam virsuzdevumam - Kultūras ministrijā jau apstiprināti scenāriji tādām Rīgas kinostudijas filmām, kā “Dubultvakcīna”, “Vai viegli būt vakcinētam?”, “Šķērsvakcīna”, “Vakcīna vientuļai sievietei”, “Vakcīna Cool”, “Covid 24 - 25 neatgriežas”, “Agrā vakcīna”, “Vakcinētos skaita rudenī”, “Diena bez datuma, kad vakcinācija tiks pabeigta”, “Durvis, kas tev atvērtas uz vakcinācijas kabinetu”, “Vakcinācija pa telefonu”, “Elpojiet dziļi ar masku uz mutes”, “Īsa pamācība vakcinēšanā”, “Mājup ar vakcīnu”, “Nāve bez vakcīnas”, “Novēli man vakcinācijai labvēlīgu laiku”, “Par vakcināciju pašreiz parunāsim”, “Pavasara ceļazīme jeb kovidpase”, “Pie bagātās Juhņēvičas”, “Liekam būt vakcinētam!”, “Trīs vakcīnas mīļotajai”, “Vakcinācija tēva pagalmā” un “Zvejnieka vakcīna”.

Virkne veco filmu tiks uzņemta no jauna ar nelielām korekcijām. Lai brīdinātu mājsēdes pārkāpējus, paredzēts filmas “Kā mēs aizgājām no mājām” atkārtots ekranizējums. Lai iedvesmotu uz valdības rīkojumu priekšzīmīgu izpildi, vēlreiz tiks uzņemta filma “Nekur vairs nav jāiet”. Visbeidzot tiks uzņemta arī autobiogrāfiska drāma par veselības ministra dzīvi un darbiem ar nosaukumu “Pēdējais blēdis”.



Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā