Ieelpo dziļi. Mežu, dabu un ziemu

Laikā, kad valdība ir noteikusi ļoti striktus ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, uzturoties iekštelpās, AS «Latvijas valsts meži» (LVM) dabas takas aicina baudīt patīkamu, aizraujošu un iedvesmojošu atpūtu dabā. Ar visām maņām, sajūtām un būtību ej mežā – atstāj tur lieko, smago, nevajadzīgo! Jo mežs ir visuzticamākais draugs – tas atbrīvo, paceļ un pozitīvi uzlādē. Arī ziemā.

2.lapa

Dabas parks Tērvete

Publicitātes foto

LVM dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā, kas atzīts arī par izcilāko Eiropas tūristu galamērķi Latvijā EDEN projekta ietvaros. Tā kopējā platība ir ap 1200 ha, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Parkā iespējams sastapt gan koka skulptūrās atveidotus pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu varoņus, gan «dzīvus» pasaku tēlus. Tur ir iespēja iepazīt arī seno zemgaļu varenību - tie mūsdienu paaudzēm māj atmiņas, pakāpušies trīs senajos pilskalnos. Pērn tapušas arī vienīgi Tērvetei raksturīgas koka skulptūras: Dzirnavniece un darba rūķis ar maisu, rūķis Dārznieks un Mežinieks ar viņa meža draugu - lūsi. Tie visi raduši sev mājas Rūķu ciemā. Dabas parka pasaku tēli strādā distancēti no apmeklētājiem, ar inovatīvām un radošām metodēm stāstot par meža dzīvi, notikumiem un meža iemītniekiem.

Publicitātes foto

Iecienītākās parka vietas, kuru apskatei nepieciešamas vismaz trīs stundas, ir Pasaku mežs, Atrakciju laukums un Rūķīšu mežs. Rudenī tika atklāts atjaunotais Gulbju tilts - viens no garākajiem tiltiem dabas parkā. Tā kopējais garums pārsniedz 100 metru. Lai nokāptu pa varenajām Tērvetes upes kraujām un sasniegtu tiltu, jāpārvar iespaidīgas koka trepes ar vairākiem desmitiem pakāpienu.

Bet pašā gada nogalē pabeigti darbi pie skatu platformas Pasaku meža kalnā - te nesteidzīgi var skatīt Meža mātes taku, Sīkstuļa mītni un strauta ceļus.

Atzinību un pastāvīgo klientu loku iekarojis arī Tērvetes velo parks - vairāk nekā 3 km garumā pa mainīgo, dažādo meža vidi izbūvēta un labiekārtota velosipēdu piedzīvojuma taka ar rampām un šķēršļiem.

UZZIŅAI

Nokļūšana: izmantojot sabiedrisko transportu, kas kursē caur (no) Dobeli, Jelgavu vai Bausku

Adrese: «Tērvetes sils», Tērvetes pag., Tērvetes novads

Aktuālie drošības pasākumi parkā: rūķu namiņi Rūķu ciemā un pilsētā Čiekurē slēgti, koka konstrukciju atrakcijas slēgtas, pasaku bānītis nekursē. Pastaigu takas apmeklētājiem ir pieejamas, kā arī koka skatu tornis ir atvērts

Vairākas takas ir piemērotas, lai pa tām varētu ērti pārvietoties ratiņkrēslā un vecāki ar bērnu ratiņiem.

Laipni aicināti ņemt līdzi arī savu mājdzīvnieku, nodrošinot dzīvnieciņu ar pavadiņu, nepieciešamības gadījumā - arī ar uzpurni

Publicitātes foto

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā