Ieelpo dziļi. Mežu, dabu un ziemu

Laikā, kad valdība ir noteikusi ļoti striktus ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, uzturoties iekštelpās, AS «Latvijas valsts meži» (LVM) dabas takas aicina baudīt patīkamu, aizraujošu un iedvesmojošu atpūtu dabā. Ar visām maņām, sajūtām un būtību ej mežā – atstāj tur lieko, smago, nevajadzīgo! Jo mežs ir visuzticamākais draugs – tas atbrīvo, paceļ un pozitīvi uzlādē. Arī ziemā.

3.lapa

Rojas dabas takas

Publicitātes foto

Gar gleznaino Rojas upi, ko ieskauj pirmatnīgs mežs, ir izveidota dabas taka, kas pieejama gan gājējiem, gan velobraucējiem. Aktīvās atpūtas cienītāju ērtībām tur izveidotas trīs dažāda garuma distances - divus, septiņus un 15 kilometrus garas (tās iezīmētas ar dažādu krāsu atzīmēm uz virziena norādēm, kas izvietotas visā takas garumā), un septiņi interaktīvi kontrolpunkti jeb virtuālie skatu torņi (tie izvietoti tikai 15 kilometrus garajā dabas takā), kuros, noskenējot QR kodu, ir iespējams pacelties virs koku galotnēm un no putna lidojuma aplūkot dabas ainavas gar Rojas upi un piekrasti un audio gida Māra Oltes stāstījumā uzzināt, kas notiek mežā, kā tas tiek audzēts un apsaimniekots piejūras teritorijā. Izvēlieties piemēroto un dodieties ceļā - no pavasara līdz rudenim ar kājām, velosipēdiem un laivām, bet ziemā - arī ar slēpēm!

Pat tad, ja kādu iemeslu vai apstākļu dēļ nevarat iziet Rojas dabas taku kājām, to varat apmeklēt attālināti - arī AS «Latvijas valsts meži» mājaslapā www.lvm.lv var uzkāpt virtuālajā tornī un audio gida Māra Oltes pavadībā iepazīties ar aeropanorāmas skatiem, rast atbildes uz sevi interesējošiem jautājumiem, atklājot meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu piejūras teritorijā.

UZZIŅAI

Ieteicamais sākuma punkts: Rojā, pirms veikala «Maxima» nogriežoties no Jūras ielas pa kreisi uz Kāpu ielu

Garums: mazais loks - 2 km, vidējais loks - 7 km, lielais loks - 15 km (katrs atzīmēts ar savas krāsas norādi)

Apskatei nepieciešamais laiks: 2 h (vidējais loks)

Ceļotāju labsajūtai tajā ir izveidotas arī četras atpūtas vietas ar soliem, galdiem, labierīcībām, šūpolēm, vingrošanas konstrukcijām, kā arī ugunskura vietām

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā