TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Lielās slimnīcas gatavojas trešajam Covid-19 vilnim

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Epidemiologu aprēķinātais Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients, proti, tas, cik vīruss ir spējīgs vairoties un izplatīties, Latvijā ir pieaudzis. Turklāt slimnīcās arvien palielinās Covid-19 pacientu skaits, kuriem slimība ir smagā stāvoklī. Izvērtējot Latvijas lielāko slimnīcu darbību un prioritātes šim gadam, Veselības ministrija norāda, ka vissvarīgākais šāgada uzdevums universitāšu klīnikām būs gatavošanās Covid-19 trešajam vilnim.

Slimnīcās, kuras ārstē Covid-19 pacientus, arvien pieaug pacientu skaits - pēdējās nedēļas laikā pieaugusi par 2,2 procentiem. Ik dienu stacionāros ārstējas vairāk nekā tūkstoš Covid-19 pacientu. Sliktā ziņa ir tā, ka arvien pieaug to pacientu skaits, kuru Covid-19 slimības gaita norit smagi un ir nepieciešama intensīvā terapija.

Nacionālā Veselības dienesta dati rāda, ka Covid-19 pacientu skaits smagā stāvoklī katru dienu ir virs simts. Jaunākie operatīvie dati par slimnīcām liecina, ka smagā stāvoklī pacienti ārstējas desmit slimnīcās un tās nav tikai klīniskās universitāšu slimnīcas. Visvairāk Covid-19 pacientu smagā stāvoklī ir Rīgas Austrumu slimnīcā un P. Stradiņa slimnīcā. No reģionālajām slimnīcām visvairāk Covid-19 pacientu smagā stāvoklī ir Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Tomēr Covid-19 pacienti smagā stāvoklī ārstējas arī tādās slimnīcas kā Rēzeknes slimnīca, Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā un Tukuma slimnīcā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Lielās slimnīcas gatavojas trešajam Covid-19 vilnim

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā