TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Vatikāns par attieksmi pret geju laulību legalizāciju dod atbildi vienā vārdā

Scanpix

Pirmdien Vatikāns jeb, precīzāk sakot, Ticības apliecinājuma kongregācija (Congregatio pro Doctrina Fidei, latīņu val.) izplatīja īsu un skaidru atbildi uz bieži uzdoto jautājumu par baznīcas attieksmi pret viendzimuma laulībām.

Šī atbilde sastāv no viena vārda - negatīva - kurai seko šīs attieksmes skaidrojums uz divām lappusēm septiņās valodās ar trīspadsmit atsaucēm uz dažādiem agrāk pieņemtiem baznīcas dokumentiem. Skaidrojumā, kuru parakstījis kongregācijas galva kardināls Luiss F. Ladaria, teikts, ka Katoļu baznīca nevar svētīt viendzimuma laulības, jo Dievs nevar svētīt grēku. Homoseksuālu savienību nevar uzskatīt par likumīgu [baznīcas izpratnē] tāpēc, ka “tā būtu netieša svētība vīrieša un sievietes Laulības liturģijas imitācijai, kaut gan nav pilnīgi nekāda pamata uzskatīt homoseksuālās savienības par kaut ko līdzīgu vai pat attāli līdzīgu Dieva plānam attiecībā uz laulību un ģimeni”.

Ar šo paziņojumu Vatikāns skaidri norāda, ka nodala Laulības liturģiju (sakramentu) no vienkāršas divu cilvēku civilas kopdzīves. Tās ir divas dažādas lietas, kuras “pat attāli” nav līdzīgas. Jau nākošajā skaidrojuma rindkopā teikts, ka šis paziņojums nekādā ziņā nav domāts kā “netaisnīgas diskriminācijas izpausme, bet drīzāk kā atgādinājums par liturģiskā rituāla patiesumu un svētā sakramenta būtību, kādu to saprot baznīca.” Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vatikāns par attieksmi pret geju laulību legalizāciju dod atbildi vienā vārdā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā