TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©imago images/Sven Simon/Scanpix

Demogrāfisko lietu centrs nāk klajā ar priekšlikumu samazināt bērnu pabalstu

Demogrāfisko lietu padomē izskatīti Demogrāfisko lietu centra priekšlikumi ģimenes valsts pabalsta reformai. Lai arī reformas ideja ir apsveicama - padarīt šo pabalstu taisnīgāku, tomēr no padomē izskatītajiem dokumentiem izriet, ka daļai ģimeņu pabalsts reformas rezultātā samazinātos.

Labklājības ministre Ramona Petraviča, komentējot Demogrāfisko lietu centra idejas, sarunā ar Neatkarīgo atzina, ka reformas piedāvājums vēl ir jāizvērtē un jāpieņem tāds variants, lai neradītu Satversmes tiesas risku, samazinot kādai ģimenei pabalsta apmēru. Vienlaikus ministre uzsvēra, ka šīm ģimenēm ir plānots izveidot jaunu atbalsta veidu stipendiju veidā, ja jaunietis no daudzbērnu ģimenes studētu.

Pēc Demogrāfisko lietu padomes sēdes pagājušajā piektdienā Labklājības ministrija izplatīja paziņojumu, raksturojot ģimenes valsts pabalsta reformēšanas ideju. Pieteikums pabalsta reformai skan labi - “no 2022. gada plānots palielināt ģimenes valsts pabalstu, mainot arī izmaksas principu”. Skaidrojumā minēts, ka “no 2022. gada tiks mainīta ģimenes valsts pabalsta piešķiršanas kārtība un apmērs”. Par vienu bērnu līdz 20 gadu vecumam pabalsts būs 25 eiro, par diviem bērniem līdz 20 gadu vecumam 100 eiro (50 eiro par katru), par trīs bērniem līdz 20 gadu vecumam 225 eiro (75 eiro par katru). Par katru nākamo bērnu ģimenē - 100 eiro par katru bērnu. Tālāk gan seko piebilde, ka pabalstu izmaksās par tiem bērniem, kas atrodas faktiskā ģimenes aprūpē. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Demogrāfisko lietu centrs nāk klajā ar priekšlikumu samazināt bērnu pabalstu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā