TOP 5 šogad lasītākie Neatkarīgās raksti

Šā gada pirmajos trīs mēnešos lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Jau diviem Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem uzsākts administratīvā pārkāpuma process

Foto kolāža/F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pirms mēneša uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu Vakcinācijas projekta biroja vadītājai Evai Juhņēvičai, bet vakar - Vakcinācijas projekta biroja jaunajam darbiniekam - vakcinācijas procesa koordinatoram Edgaram Labsvīram. Tiesa, šie pārkāpuma procesi uzsākti par E. Juhņēvičas un E. Labsvīra iepriekšējiem pārkāpumiem valsts amatpersonu darbībā, ne saistībā ar viņu pašreizējo darbu. Neviens no šiem procesiem nav noslēdzies, un pagaidām neviens no viņiem sodīts nav.

Gan E. Juhņēvičai, gan E. Labsvīram administratīvā pārkāpuma process ir uzsākts par laikus neiesniegtām amatpersonas ienākumu deklarācijām par laiku, kamēr viņi pildīja valsts amatpersonas pienākumus. E. Juhņēviča pērn ieņēma Kultūras ministrijas parlamentārās sekretāres amatu, bet decembrī sāka pildīt “Rīgas Tūrisma attīstības biroja” iepirkuma komisijas priekšsēdētājas amatu. E. Juhņēviča nebija iesniegusi valsts amatpersonas deklarāciju par 2019. gadu un deklarāciju, stājoties amatā.

Savukārt E. Labsvīrs līdz pagājušā gada maija beigām vadīja Nacionālo veselības dienestu (NVD). Atstājot šo amatu, viņam mēneša laikā bija jāiesniedz attiecīga valsts amatpersonas deklarācija, ko viņš nebija izdarījis. Deklarāciju viņš iesniedza tikai pērn gada beigās, un šobrīd tā ir publiski pieejama.

E. Labsvīra valsts amatpersonas deklarācijas liecina, ka NVD direktora amatu viņš atstāja 2020. gada 29. maijā, kļuvis par 11 823 eiro bagātāks. Tieši šādu summu viņš ir norādījis pie bezskaidras naudas uzkrājumiem. Kopš 2018. gada, kad viņš sāka strādāt NVD, uzkrājumi viņa amatpersonu deklarācijās parādījās, tikai atstājot amatu. Tāpat divu gadu laikā, kopš E. Labsvīrs strādāja NVD, viņam izdevās samazināt parādsaistības par 15 416 eiro, jo, stājoties amatā, viņa parādsaistības bija 120 230 eiro, bet atstājot amatu - 104 814 eiro.

Pērn piecu mēnešu laikā viņš algā no NVD saņēma 28 204 eiro, 2019. gadā par 12 mēnešu darbu - 30 988 eiro, 2018. gadā par 8,5 mēnešu darbu - 17 879 eiro. Darbu NVD viņš sāka kā direktora vietnieks, beidza - kā direktors. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Jau diviem Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem uzsākts administratīvā pārkāpuma process

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā