TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Ministrs Ģirģens noklusē par sava drauga saikni ar noslepkavoto futbola aģentu

Ekrānšāviņš

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens sabiedrībai labprāt skaidro futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības saikni ar policijas sekmīgo darbību noziedzības apkarošanā, taču noklusē, ka svarīgs liecinieks, ministra draugs, bijušais futbolists Vladimirs Koļesņičenko pametis Latvijas Republikas teritoriju.

Informēti avoti Neatkarīgajai atklāja, ka noslepkavotā R. Bezzubova šefs futbola biznesā V. Koļesņičenko 18. aprīlī pametis Latvijas teritoriju, devies uz Krievijas Federāciju. Tādējādi no policijas redzesloka pagaisusi svarīga persona, kura nozieguma izmeklēšanai varētu sniegt informāciju par R. Bezzubova slepkavības motīviem.

Savukārt 19. aprīļa rītā S. Ģirģens intervijā Latvijas Radio izteicās, ka R. Bezzubova slepkavība uztverama nevis kā izrēķināšanās saistībā ar R. Bezzubova biznesu, bet gan kā brīdinājums tiesībsargiem par noziedzīgo grupējumu darbības traucēšanu Latvijā. Slepkavība neesot jāsaista ar R. Bezzubova profesionālo darbību. “Noziedzīgo nodarījumu vismaz pagaidām nesaistu ar Bezzubova profesionālo darbību. Jāskatās, kāds veidosies pierādījumu kopums, bet man ir cita versija - uzskatu, ka tas ir kā brīdinājums, ka Latviju sākam attīrīt no noziedzīgiem grupējumiem, kas ilgstoši strādājuši Latvijā,” Latvijas Radio paziņoja S. Ģirģens.

Šāds ministra izteikums mudina sabiedrību par pareizām un ticamām uztvert tās slepkavības motīvu versijas, kuras nav saistītas ar R. Bezzubova kā futbola aģenta darbību un apjomīgajām naudām futbola industrijā, totalizatoriem un spēļu rezultātu sarunāšanām.

No ministra teiktā izriet, ka pēdējo gadu veiksmīgās tiesībsargājošo iestāžu darbības ir sadusmojušas noziedzīgo pasauli un tā sūta draudu vēstījumus tieši caur R. Bezzubova brutālo slepkavību gaišā dienas laikā ar tiešu šāvienu raidīšanu no automātiskā ieroča publiskā vietā daudzapdzīvotā Rīgas guļamrajonā uz ielas ar intensīvu satiksmi. Ministrs nepaskaidro, kādēļ šādu asiņainu vēstījumu noziedzīgā pasaule sūta tieši ar futbola aģenta, nevis kāda tiesībsarga vai citu profesiju pārstāvju cinisku noslepkavošanu. Ministrs nav skaidrojis tiesībsargu “veiksmes stāstus”, piemēram, advokātu Pāvela Rebenoka un Mārtiņa Bunkus slepkavību atklāšanā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Ministrs Ģirģens noklusē par sava drauga saikni ar noslepkavoto futbola aģentu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā