TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

"Progresīvie" rosina komunistisku laupīšanu

Oksana Džadana/ F64

PRO programma: mantojumus ar vērtību līdz 50 000 neapliksim ar nodokli, nosakot tālāk pakāpeniski nodokļa soļus: 1. pakāpes radiniekiem mantojot no 50 līdz 100 tūkstošiem, - 3%, bet mantojumu vērtību virs 200 000 no personām, kas nav radinieki, apliksim ar vismaz 49% nodokļa likmi,” sociālajos tīklos ar vispārējas komunistiskas laupīšanas programmu padižojās Mārtiņš Kossovičs, viens no politpulciņa „Progresīvie” līderiem.

Ieraksts no tīkliem gan pazuda pēc diennakts: Kossoviča priekšniecība acīmredzot sarāja pārlieku centīgo indivīdu par noslēpuma priekšlaicīgu izpaušanu. Bet kāds nu tur noslēpums: jaunajā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ziņojumā teikts, ka „mantojuma aplikšana ar nodokļiem var būt svarīgs instruments nevienlīdzības novēršanai, īpaši pašreizējā situācijā, kas ir saistīta ar Covid-19 pandēmiju”. Par šo efektīvo aplaupīšanas, piedošan, „nevienlīdzības novēršanas” metodi varat lasīt šeit.

Nevienlīdzības novēršana, sadalot nolaupīto, ir sena kā pasaule, un to līdz briljantspožumam pagājušajā gadsimtā noslīpēja boļševiki. Viņu mazbērni - politsekta „Progresīvie” - godam turpina tradīcijas, rosinot uzlikt nepaceļamus nodokļus mantojumam, tādējādi piespiežot mantiniekus no tā atteikties. Tad iestāšoties vienlīdzība. „Mēs katrs piedzimstam ar nevienlīdzīgām iespējām - izejas pozīcijām. Cits jau piedzimst bagāts. Līdzīgi pārmantojas arī nabadzība. Tāpēc šis priekšlikums ir apsverams,” spriedelē vienlīdzības trubadūrs Kossovičs. Visu rakstu var izlasīt šeit:

"Progresīvie" rosina komunistisku laupīšanu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā