TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Lukašenko ļoti, ļoti apvainojies uz Latviju

Belta.by

Vispirms pie Latvijas vēstniecības tika noorganizēts mītiņš “Pret Latvijas iejaukšanos Baltkrievijas iekšējās lietās”, bet vakarā jau Latvijas diplomātiem tika pavēlēts doties mājās. Pēc incidenta ar pārtverto un it kā mīnēto “Ryanair” lidmašīnu Baltkrievija apvainojusies gandrīz uz visām Eiropas un NATO valstīm, bet dažām jo īpaši, Latviju - to skaitā.

Līdz ar starptautiskās valstu sabiedrības veiktajiem soļiem - gaisa telpas ierobežojumiem, sankciju noteikšanas un skarbu kritiku no līderu puses -Baltkrievija vēl straujāk atgriežas Krievijas maigajos apskāvienos. Kremlim Minskas nonākšana politiskā un fiziskā izolācijā ir izdevīga, un tas nekavējoties nostājies prezidenta Lukašenko pusē.

Baltkrievijas oficiālie ziņu kanāli šobrīd ir pārsātināti ar ārzemju ziņām. Tās nomāc pat vēstis par slikto laikapstākļu ietekmi uz lauksaimniecības kultūru stāvokli. Un proporcionāli ļoti daudzas no šīm ziņām saistītas ar Latviju, jo Latvijas politiskie līderi gan tiešā, gan pārnestā nozīmē staigā apkārt ar Baltkrievijas valdošajam režīmam naidīgu simboliku. Tāpēc izsakās ministri, izsakās deputāti, izsakās visi, kam tas uzdots, lai uzturētu aktuālu vēstījumu, ka Latvija vēlas kaitēt Baltkrievijai. Lūk, viens no daudzajiem vakardienas virsrakstiem: “Latvijas valdību naidīgā darbībā iesaista ASV un Lielbritānija”. Aģentūra BELTA vēsta, ka “politiskie soļi, kas vērsti uz Baltkrievijas opozīcijas grupējumu atbalstu un sankciju spiediena izdarīšanu pret mūsu valsti, faktiski ir naidīga rīcība no Latvijas puses.” Latviju uz vēršanos pret Baltkrieviju pamudinot lielvaras. Šajā un citos viedokļos ar atsaucēm uz Otro pasaules karu Latvija tiek uzdota par nacisma atbalstītāju. Minsku ārkārtīgi nokaitinājusi Rīgā notikusī Baltkrievijas Republikas karoga aizstāšana ar opozīcijas baltsarkanbalto karogu. Pat vairāk nekā Lietuvas, Lielbritānijas un īstenotā gaisa telpas slēgšana un Eiropas Savienības solītās sankcijas. Taču tās visas ir savstarpēji saistītas lietas. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Lukašenko ļoti, ļoti apvainojies uz Latviju

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā