TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Iekšlietu ministrei Golubevai ovācijas nesūta

Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Mērenu paniku iekšlietu sistēmas ierindas darbinieku vidū izraisījis Saeimas lēmums nozares ministra amatā iecelt deputāti Mariju Golubevu. Pēc izglītības vēsturnieci un filoloģi. Stresu veicinošs papildu faktors ir ministres īpašā politiskā orientācija uz dzimumu jautājumiem un vēlme veicināt valstī imigrāciju no trešajām valstīm.

Līdz šim valsts iekšējā drošība nav bijusi ministres Golubevas pārstāvēto politisko spēku uzmanības lokā. Nedz partija “Kustība “Par!””, kuras valdē Golubeva darbojas, nedz arī partiju apvienība “Attīstībai/Par!” savās programmās iekšlietas tikpat kā nepiemin. Precīzāk, pieminēts tikai viens uz kopējo drošības problēmu fona niecīgs un mazsvarīgs aspekts. Tā ir tā dēvētā korupcijas un ēnu ekonomikas apkarošana, kas saistīta ar finanšu nozares kapitālo remontu, ko no Latvijas pieprasījusi ASV valdība.

“Kustība “Par!”” savā programmā apņēmusies KNAB un citās korupciju un ēnu ekonomiku apkarojošās iestādēs, vadošajos amatos ielikt ārzemniekus. “Piesaistīsim lietpratējus no sabiedrotajām valstīm,” teikts Golubevai uzrakstītajā partijas darba plānā. Abu partiju politiskajās programmās nav nekā par Latvijas aktuālajām iekšlietu problēmām. Latvijā uz pārējo Eiropas Savienības valstu fona ir ārkārtīgi liela mirstība uz ceļiem, vairāk nekā citās valstīs cilvēki arī sadeg, noslīkst. Pērn reģistrētas 78 slepkavības un to mēģinājumi. Noziedznieki kļuvuši tik nekaunīgi, ka nevairās pat lietot šaujamieročus gaišā dienas laikā sabiedriskās vietās. Vēl dažādu noziegumu uzskaitījumu papildina gandrīz 1000 gadījumi, kad cilvēkiem nodarīti tīši miesas bojājumi. 1500 zādzības no mājokļiem. Vēl lērums krāpšanu, piesavināšanos un sīko zādzību. Daudz narkotiku noziegumu. Izvarošanas. Robežsargi sistemātiski ziņo par pārtvertu kontrabandu, taču apjomi ir smieklīgi, ja samēro ar tās reālo patēriņu valstī. Izliekoties par studentiem, daudzi trešo valstu migranti izmanto Latviju kā logu uz Eiropu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Iekšlietu ministrei Golubevai ovācijas nesūta

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā