TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Miljons nokaltušu koku Rīgai

Arnis Kluinis

Pagājušajā rudenī Krasta ielā iestādīto koku izskats šobrīd ir kā antireklāma sauklim “Miljons koku Rīgai”, ar kādu kaut pieticīgus, bet tomēr panākumus Rīgas domes 2020. gada 29. augusta vēlēšanās guva Jaunā konservatīvā partija (JKP).

Ziņu par 120 koku dižstādus un 2433 krūmu iestādīšanu Krasta ielā Rīgas pašvaldība deva pagājušā gada 4. novembrī. Tā gan bija darbošanās iepriekšējās domes atstātā budžeta un citu resursu ietvaros, bet tomēr izveidoja pamanāmi lielu objektu, kas varētu liecināt par saistību starp domē valdošo koalīciju izveidojušo partiju solījumiem un pašvaldības darbu. Diemžēl šobrīd tikpat labi pamanāms ir tas, ka nodomi, vārdi un pat darbi nedod vajadzīgos rezultātus. Vienu vai divus kokus sausu žagariņu izskatā starp ātrgaitas satiksmes domātās ielas joslām cilvēki varētu nepamanīt, bet rinda no šādu žagariņu desmitiem star atsevišķiem dzīvības pazīmes izrādošiem stādiem pievērš uzmanību sev un Rīgas pašvaldības iestāžu darbam tagadējā domes deputātu sasaukuma vadībā.

Pagājušā gada 4. novembra ziņa norādīja koku stādīšanā iesaistītās personas. Stādīšanu organizējis Mājokļu un vides departaments. Stādi pirkti no SIA "Stādaudzētava Blīdene" par 93 364 eiro un stādījusi tos pašvaldības SIA “Rīgas meži” par 250 518 eiro. Dažādu koku un krūmu sugu mijai būtu jāizveido ainava, kādu iecerējuši ainavu arhitekti no SIA “Alps”. Tagad iesaistītās personas jau ir izpētījušas koku nīkuļošanas cēloņus. Viņiem ir optimistiska versija, ka vismaz lielākā daļa stādu vēl varētu atgūties un augt. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Miljons nokaltušu koku Rīgai

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā