TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

5.lapa

Kariņš grib staigāt ar masku arī bez kovida

Dmitrijs Suļžics/F64

Otrdien, 6. jūlijā, valdība atbalstīja priekšlikumu, ka gadījumā, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju būs mazāks par 20, tad varētu atcelt prasību par sejas masku lietošanu publiskās vietās.

Bija gan arī cits priekšlikums, kuru vairums ministru valdības sēdē neatbalstīja. Tas bija Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) priekšlikums turpināt veikalos lietot sejas maskas pat tad, ja būtiski krītas saslimstība ar Covid-19.

Spriežot pēc ziņu aģentūras LETA atreferējuma, valdības locekļu dialogi ir bijuši komiski kā kādā skeču šovā. Kariņš rosinājis tomēr neatcelt prasību par masku nēsāšanu veikalos. “Ja to atcels, tad cilvēki domās, ka viss ir beidzies, un tas radīs grūtības. Ja turpinām lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā, tad šī prasība jāpatur arī veikalos. Jātur šis nosacījums, neskatoties uz to, vai [kumulatīvās saslimstības] cipars ir 20 vai 15,” paudis premjers. Viņš uzsvēris, ka prasība par sejas masku lietošanu būtu saglabājama, kamēr valstī nav pietiekama vakcinācijas aptvere pret Covid-19 un kamēr pastāv Covid-19 pandēmija. “Man ir bažas, kas mēs varētu cilvēkos raisīt nepareizu priekšstatu. Doma, ka mēs varētu atslābt un atgriezties normālā dzīvē, nav iespējama realitātē,” sacīja Kariņš. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka noteikumos ir paredzēts epidemioloģiskās drošības pasākumu kopums, kas paredz “automātiski pārslēgties uz režīmu”, ja epidemioloģiskā situācija pasliktinās, tādējādi, nonākot šādā situācijā, atkal tiktu ieviesta prasība par sejas masku lietošanu veikalos. Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) atbalstīja premjera viedokli, norādot, ka, lai arī vieglā formā, tomēr ar Covid-19 var inficēties arī pret šo vīrusu vakcinētie. Tāpat ministre norādīja, ka patlaban sabiedrība ir pieradusi valkāt publiskās vietās sejas maskas, bet, šo prasību atceļot un pēc laika atkal ieviešot, sabiedrībai pie tā atkal būs jāpierod. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kariņš grib staigāt ar masku arī bez kovida

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā