TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Migrantu krīze var pāraugt karadarbībā

Reuters/Scanpix

Kamēr Latvijas valdība nespēj vai negrib vadīt migrantu krīzi Latvijas pierobežā, noziedznieki turpina nākt iekšā valstī. Un problēma nav tikai tajā, ka viņi par Latvijas nodokļu maksātāju naudu tiek izmitināti un aprūpēti. Musulmaņu migranti nāk komplektā ar terorisma draudiem un var kļūt par ieganstu bruņotam konfliktam ar Baltkrievijas un Krievijas iesaisti.

Nu jau katru dienu Latvijā tiek ielaisti migranti - pārsvarā Irākas izcelsmes, un runa vairs nav par desmitiem ienācēju, bet simtiem. Iekšlietu ministrija ziņo, ka sestdien uz robežas tika aizturēti 39 nelikumīgie robežpārkāpēji, svētdien - 35, savukārt pirmdien līdz rītam - 86. Viena noziedznieku grupa valstī netika ielaista. Robežsardzes mājaslapā tikmēr lasāma novecojusi statistika, kas neatspoguļo situācijas bīstamību.

Migrantu sociālo tīklu burbuļos jau atrodami ieraksti, kas Latviju reklamē kā šobrīd labāko alternatīvu Lietuvai, un tā arī objektīvi ir. Lietuvas mediji ziņo, ka naktī uz pirmdienu viņu robežu nav šķērsojis neviens migrants. Viņi nāk uz Latviju, kur tiek sagaidīti, sasildīti un pabaroti. Te vietā atgādinājums, ka migranti, neatļauti šķērsojot Latvijas zaļo robežu, saskaņā ar Krimināllikumu izdara smagu kriminālnoziegumu. Jau Bagdādē, salīgstot ar cilvēku kontrabandistiem, sēžoties lidmašīnā ceļam uz Minsku un pēc tam dodoties iekšā Lietuvas un Latvijas pierobežas mežos, viņi apzinās, ka izdara noziegumu. Tāpēc viņu žēlošanai un runām par cilvēktiesībām nav nekāda pamata. Un vēl mazāk attaisnojuma ir Latvijas varasiestāžu un politiķu pasivitātei. Reakcija uz migrantu krīzi ir nepiedodami lēna un neefektīva. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Migrantu krīze var pāraugt karadarbībā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā