TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Krišjānim Kariņam būs jāatskaitās par 10 miljonu pabalstu bagātniekiem elektroautomobiļu iegādei

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Valdībā konceptuāli atbalstīta ideja, kas paredz, ka emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projektu konkursā divu gadu laikā atbalsts tiks sniegts iedzīvotājiem, valsts un pašvaldību iestādēm un to kapitālsabiedrībām vairāk nekā 2200 mazemisiju un bezemisiju transportlīdzekļu iegādei 10 miljonu eiro apmērā.

Plānots noteikt transportlīdzekļa iegādes vērtības augstāko robežu jeb cenas griestus - 50 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Vienlaikus plānots sniegt atbalstu, piemēram, 1000 eiro arī par esošā transportlīdzekļa norakstīšanu, nododot to apstrādes uzņēmumam.

Šis atkal ir viens gadījums, kad atliek vien pabrīnīties. Vai valdība vispār kaut cik draudzējas ar realitāti? Vai zina, kurā valstī tā ir valdība?

Konceptuāli atbalstītā ideja ir tik spoža, ka tā jāizlasa vēl un vēlreiz, jo grūti noticēt, ka tas tiešām tā...

Tātad no valsts budžeta tiks paņemti 10 miljoni, lai valsts un pašvaldību uzņēmumu priekšnieki var braukāt ar gaumīgiem un klusiem eletroautomobiļiem. Vēl tiks atbalstīti iedzīvotāji. Kuri iedzīvotāji var atļauties 45 vai 50 tūkstošus eiro par automašīnu? Faktiski šī iecere ir pabalsts bagātajiem vilkiem mežā, bet nabaga zaķītis lai paliek gribot - viņam dāvanu nedos.

Vienmēr un hroniski šī un iepriekšējās valdības ir žņaugušās - te skolotājiem pietrūkst 60 miljonu eiro, lai paceltu algas, te 9,3 miljonu. Tāpat ar mediķiem, policistiem, sociālajiem darbiniekiem, ugunsdzēsējiem. Bet te vienā mierā atradīsies 10 miljoni, aizbildinoties, ka tas vajadzīgs zaļajam kursam uz bezizmešiem. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Krišjānim Kariņam būs jāatskaitās par 10 miljonu pabalstu bagātniekiem elektroautomobiļu iegādei

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā