TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

5.lapa

Vai plastikas ķirurgs Zaržeckis mazgās grīdas kovidnodaļā?

Raitis Plauks/F64

Veselības ministrija ir diezgan viltīga: tā mēģina sarīdīt privātās un valsts medicīnas iestādes,” teic plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis, analizēdams vissvaigāko situāciju veselības aprūpes jomā, “ministrija apraksta, ar kādu pašaizliedzību valsts slimnīcas glābj pacientus, kamēr privāto medicīnas iestāžu speciālisti, pēc ministrijas domām, tikai rauš naudu ar liekšķerēm - bez strādāšanas.”

Šonedēļ skatāmajā “Kārtības rullī” (TV24) Jānis Zaržeckis izstāstīja par to, ka nesen saņēmis vēstuli no Veselības ministrijas: vajagot taisīt ciet viņa privāto klīniku, demontēt aparatūru un bez maksas atdot kādai valsts slimnīcai.

Kad Zaržeckis pajautāja - tā būs dīkstāve un par to mums maksās kompensāciju? - atbilde bija: nē. Kad dakteris Zaržeckis gribēja uzzināt, cik tad īsti trūkst ārstu un māsu, ministrijas atbilde bija: mēs nezinām, daudz. Un kāda būs atlīdzība maniem ārstiem un māsām, kas uz laiku pāries strādāt uz valsts slimnīcām? Arī to neviens nemācēja pateikt, saka Zaržeckis.

Dakteris ironiski turpina: “Valsts un pašvaldību slimnīcu personāls izmanto veselības aparatūru, ko tam ir uzdāvinājusi valsts vai pašvaldība, savukārt mēs, privātie, esam spiesti paši pirkt šo aparatūru. Bet mēs visi sniedzam medicīniskos pakalpojumus, mēs atrodamies vienā laivā. Taču nezin kādēļ valsts mūs, privātos, vēlas izčakarēt. Vai tiešām mēs esam vainīgi, ka ministrs Pavļuts ir salaidis grīstē visu vakcinācijas lietu?”

Jānis Zaržeckis zināja arī pastāstīt par situāciju, kādā ir nonākusi Rīgas 2. slimnīca: šajā medicīnas iestādē neatliekamos traumu pacientus vairs neuzņems, jo Nacionālais veselības dienests (NVD) tur iecerējis iekārtot gultasvietas 150 kovidpacientiem. “Slimnīcas vadība lūdza, lai NVD ļauj vispirms iekārtot 10 vietas - ja tās piepildīsies, iekārtosim nākamās desmit. Taču pavēle bija - atbrīvot uzreiz visu slimnīcu, turklāt - iespējamo 100 gultu vietā “uztaisīt” 150,” teic Zaržeckis. Ir patiešām grūti iedomāties, ka no slimnīcas tiek izmesti tur jau esošie pacienti, bet - ja to saka ķirurgs, kuram nav nekādas jēgas kaut ko izdomāt, tad - ko tas nozīmē? Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vai plastikas ķirurgs Zaržeckis mazgās grīdas kovidnodaļā?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā