TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Mārcis Bendiks: valdība nepārtraukti un talantīgi producē muļķības

Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Sabiedrība pazīstamais politisko procesu vērotājs, sabiedrisko attiecību speciālists, “sorosologs” un fotogrāfs Mārcis Bendiks intervijā Neatkarīgajai analizē notiekošo politikā un sabiedrībā.

Kādēļ publiski apgalvojat, ka iekšlietu ministre nekad iepriekš dzīvē nav bijusi pat maza kantorīša vadītāja? Marija Golubeva ir bijusi ietekmīgo Džordža Sorosa struktūru vadībā pat starptautiskā līmenī.

Būt vadībā nenozīmē vadīt. Vadīt nozīmē pieņemt kādu darbā un atlaist no darba. Atrašanās padomēs un pat valdēs nav nekāda vadība. Vadība ir tad, ja tu reāli vadi vismaz vienu cilvēku, reāli pieņem lēmumus, bet viņa reāli vadījusi nav neko. Tas vien, ka cilvēks sēž valdē vai padomē, nav “big deal”.

Marija Golubeva to gan savā CV nenorāda, bet viņa ir bijusi PASOS* valdē. Tas ir viens no nozīmīgiem Sorosa starptautiskās struktūras atzariem.

Es varētu tam piekrist, ja es to zinātu, bet es to nezinu un man tas nešķiet svarīgi. Sorosa organizāciju vada konkrēti cilvēki, kuru vārdi ir zināmi, un nevienas Marijas viņu vidū nav. Tie ir četri cilvēki. Pārējie ir izkārtne, un sēdēšana šādā valdē visticamāk ir veids, kādā notiek papildu indoktrinēšana. Viens no indoktrinēšanas paveidiem ir, piemēram, radikalizēšana, kad tev dzen iekšā to islāma doktrīnu, saskaņā ar kuru vajag citus spridzināt vai vismaz pašam uzspridzināties. Sēdēšana Sorosa struktūru valdēs vai padomēs ir tāpat kā padomju laikā sēdēšana Augstākajā padomē. Skaitījās, ka Augstākās padomes deputāti vada valsti. Reāli viņi neko nevadīja. Viņi tur vienkārši sēdēja un sēžot šo to uzzināja. Reizēm viņiem par šo sēdēšanu iedeva uz mājām suvenīrus - konfekšu kasti, apelsīnu, retāk banānu. Sorosa struktūru padomju un valžu locekļi ir tādi paši, kā padomju laikā Džemma Skulme vai Vija Artmane skaitījās valsts vadītāji caur savu sēdēšanu PSRS Augstākajā padomē. Jo īpaši Džemmu Skulmi ar viņas inteliģentajām brillēm vienmēr nofilmēja TV ziņu programma “Vremja”, lai visa padomju tauta redzētu, cik inteliģenti ir deputāti no “Pribaltikas”. Ko tad viņi vadīja? Viņi pat paši sevi tur nevarēja pavadīt. Marija Golubeva ir tāda pati mūsdienu Džemma Skulme un nekas vairāk. Visu interviju var izlasīt šeit:

Mārcis Bendiks: valdība nepārtraukti un talantīgi producē muļķības

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā