TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Apzināta infekcijas izplatīšana, lai pagarinātu ārkārtas stāvokli

https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/07.01.2022-intervija-ar-zalo-un-zemnieku-savienibas-lidzpriekssedetaju-edgaru-tavaru.id249060

Decembrī Covid-19 izplatība bija ievērojami samazinājusies - bija dienas, kad konstatēto jauno saslimšanas gadījumu skaits bija vien daži simti. Bet tagad ir atkal straujš lēciens - 6. janvārī tika konstatēti 1994 jauni gadījumi, un tendence ir nelāga - izskatās, ka saslimušo skaita pieaugums būs vēl lielāks.

Diezin vai lielā izplatība cēlās no Ziemassvētku tirdziņiem, ja tie notika svaigā gaisā, bet atļauja krogiem būt vaļā Vecgada vakarā, jādomā, savu ietekmi uz infekcijas izplatību atstāja.

Aizvien biežāk dzirdam pārmetumus valdību veidojošajām partijām, ka tās šādas piepešas brīvības cilvēkiem iedevušas apzināti - lai parādās liels saslimstības pieaugums janvārī un lai var pagarināt ārkārtas situāciju.

LTV “Rīta panorāma” 7. janvārī iztaujāja Saeimas opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības līdzpriekšsēdētāju Edgaru Tavaru, kurš jau iepriekš bija paudis nostāju, ka šis valdības pieņemtais lēmums bijis apzināts un politiski izdevīgs. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Apzināta infekcijas izplatīšana, lai pagarinātu ārkārtas stāvokli

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā