TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/F64

Gundars Kalve. Cilvēks, kurš nogrāva Jēkabpils okupantu "pieminekli". Viņam draud cietums

Privāts arhīvs

Gribu ticēt, ka latviešiem vēl ir svarīgi tādi čaļi, kuri, nebaidīdamies no apdraudējuma, aktīvi rīkojas, nevis dižojas pie dzīru galdiem - kad ir pusotra promilīte iekšā, tad ir viegli sist pie krūts un klaigāt, ka es, raugi, izdarīšu to un to! Bet tad pienāk paģiru rīts, un visi saprot, ka tā bija tikai dzēruma bravūra,” teic Gundars Kalve, zemnieks un Latvijas patriots, cilvēks, kuram nebija bail iznīcināt Jēkabpils lielgabalu, ko vairs neatradīs neviens un nekad.

Tātad jūs esat cilvēks, kurš 2021. gada 24. februārī ar lieltehniku norāvāt okupantu “pieminekli” Jēkabpilī - zaļo lielgabalu, kas atradās uz pilsētas centrālās ielas.

Jā, esmu.

Viens pats to darījāt?

Jā, viens pats.

Jo bija dažādi riski, piemēram, informācijas noplūdes risks, ja es ar kādu būtu komunicējis par šo tēmu. Bet es nevaru arī šobrīd atklāt visas specifiskās lietas, kā mēdz teikt, līdz peļu oliņām, jo var gadīties, ka tādas akcijas jāveic vēl kādreiz.

Tagad prokuratūra jums draud ar cietumsodu, bet jums, manuprāt, vajadzētu piešķirt naudas balvu un Jēkabpils goda pilsoņa nosaukumu.

Ir iniciatīvas grupa, kas uzrakstījusi iesniegumu Jēkabpils domei, ka 24. februāri vajadzētu pilsētā ieviest kā atzīmējamo dienu. Visu interviju var izlasīt šeit:

Gundars Kalve. Cilvēks, kurš nogrāva Jēkabpils okupantu "pieminekli". Viņam draud cietums

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā