TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Pensionāru federācija prasa vismaz 200 eiro pabalstu visiem senioriem

Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Lūgt sociālo palīdzību pēc godprātīgi veiktā darba cēliena daudziem senioriem ir ļoti pazemojoši, jo cilvēka cienīgu dzīvi vecumdienās nosaka valsts pamatlikumi, nepieļaujot trūkumu un nabadzību, aicinājumu Saeimai un valdībai steidzami lemt par vienreizējā pabalsta piešķiršanu pensionāriem komentē Latvijas Pensionāru federācija.

Pašreiz spēkā esošie kompensācijas mehānismi straujajam dzīves dārdzības kāpumam ir nepietiekami, tāpēc tikai finansiāls atbalsts senioriem ļautu pārdzīvot šo ziemu. Nesaņemot atbalstu, arvien vairāk senioru nonāks nabadzībā.

Latvijas Pensionāru federācija ir satraukta par valsts vecuma un invaliditātes pensiju, kā arī par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēju dzīves apstākļiem laikā, kad būtiski palielinās cenas maizei, piena un graudu produktiem, dārzeņiem un augļiem. Tieši seniori ir tie, kuru ikdienas tēriņu maciņš uzreiz pamana ik dienu pieaugošās cenas pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem.

“Ar milzīgu satraukumu cilvēki gaida jaunos rēķinus par gāzi un elektrību. Daudzi ziņo, ka mēneša elektrības izlīdzinošie maksājumi ir dubultojušies, kas būs jāapmaksā jau februārī,” saka Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aija Barča. Pieaug arī komunālie maksājumi un transporta izdevumi, bet pašreizējie kompensējamie mehānismi nespēj nosegt straujo dzīves līmeņa pasliktināšanos. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Pensionāru federācija prasa vismaz 200 eiro pabalstu visiem senioriem

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā