Komponists Jānis Lūsēns izīrē apartamentus "booking.com"

"Brauciet ciemos! Mums ir arī 70 kvadrātmetru plašs divistabu apartaments, ko esam ielikuši "booking.com"," aicina komponists Jānis Lūsēns.
©Ģirts Ozoliņš/F64

Komponists Jānis Lūsēns ar lielu entuziasmu jau vairākus gadus rosās savā Ozolu skolā Valkas novada Zvārtavas pagastā, īstenojot sapni dot jaunu dimensiju kultūrvēsturiski nozīmīgai vietai.

Intervijā Neatkarīgajai komponists stāsta, ka pirms vairākiem gadiem viņš ir atgriezies pie savas skolas gadu aizraušanās - jaunu skaņu un tembru meklējumiem, un to izmantošanas improvizācijā un mūzikā. Un viena no Ozolu skolas publiskām funkcijām ir padarīt pieejamu apmeklētājiem mūzikas instrumentu kolekciju, stāstot par tiem un tos demonstrējot. Instrumentu kolekcijā, kas atrodas skolas lielajā zālē, kur ir arī īpaši krēsli mūzikas baudīšanai, ir dažādi zvanveida, kokļveida un taustiņinstrumenti, kā arī dažādi pūšamie instrumenti.

"Šobrīd varam uzņemt līdz 15 cilvēkiem, lai skaņu izplatības lauks būtu pēc iespējas tuvāk klausītājiem, un šie muzikālie ceļojumi notiek arī pandēmijas apstākļos. Protams, ievērojot valstī ieviestos noteikumus. Ceram, ka atjaunosies normāla koncertu dzīve, un tad jau Ozolu skolā būs arī koncerti, " teic J. Lūsēns.

Vēl tikai jāizremontējot viena ēdamzāle, viss pārējais praktiski ir gatavs un apmeklētājiem pieejams.

"Brauciet ciemos! Mums ir arī 70 kvadrātmetru plašs divistabu apartaments, ko esam ielikuši «booking.com». Tikko pie mums uz divām nedēļām bija atbraucis francūzis ar bērniem. Viņš gribēja pilnīgi pazust prom no pasaules un atpūsties nevis kādā hipsterīgā vietiņā, bet «pilnīgi nost». Un mēs viņam to varējām piedāvāt, jo Ozolu skola ir pilnīgā nekurienē. Blakus ir ciematiņš Zaķi, bet visapkārt - Latvijas valsts meži. Mēs saviem viesiem no Francijas sagādājām arī visādas atrakcijas, tostarp izbraucienu ar zirga ragavām, un viņi prom negribēja braukt… Mums, protams, ir visas ērtības, ir siltums, plašas telpas un augsti griesti, "aicina J. Lūsēns.

Visu interviju lūdzu lasiet šeit: Jānis Lūsēns: Katram vajag savu lauku stūrīti

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā