TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Otrā pensiju līmeņa nauda kļūst par makulatūru

Depositphotos.com/Neatkarīgā

Latvija pagājušajā gadā atdevusi starptautiskajiem finanšu spekulantiem 598 751 584 eiro nodokļu maksātāju naudas, ko kuras atpakaļ dabūs labi ja 1/10, bet varbūt tikai 1/100 vai 1/1000 daļu.

Šeit uzrādītas Latvijas iemaksas 2. pensiju līmenī, kuru ar Latvijas iedzīvotājiem atņemtu naudu baro Valsts ieņēmumu dienests.

Pagājušajā gadā iemaksas turpinājās ne vēl inflācijas, bet inflācijas gaidu apstākļos. Jebkuram normālam cilvēkam taču bija skaidrs, ka cenām būs jāaug atbilstoši eiro, ASV dolāru, Ķīnas juaņu un vēl citu pasaulē nozīmīgu valūtu masai, kas jau gadus piecpadsmit tiek audzēta ar naudas drukāšanas paņēmienu (dažādās valūtās atšķirīgi pēc emisijas apjomiem un termiņiem). Pārskatāma kļuva situācija ar Covid-19 vārdā nosaukto saimnieciskās darbības ierobežojumu izpausmēm cenu pieauguma ierobežojumos kā cenu pieauguma potenciāla uzkrājumā, kura izlaušanās tika gaidīta kuru katru brīdi. Pērnā gada 5. oktobrī Neatkarīgā atreferēja Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka pasākumu, kurā tas atzina, ka jā - inflācija būs augsta, tās 12 mēnešu rādītājs varbūt pat pietuvosies 5% atzīmei. Īstenībā tas jau ir pietuvojies 15% atzīmei pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem un 50% atzīmei, ja cilvēks joprojām grib nopirkt kvalitatīvus piena produktus Latvijas veikalos. M. Kazāka aplamos paredzējumus diktēja ne tik daudz viņa nekompetence, cik bailes iekulties nepatikšanās, kādas tagad piedzīvo M. Kazāka priekšgājējs Ilmārs Rimšēvičs. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Otrā pensiju līmeņa nauda kļūst par makulatūru



Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā