TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

"Naudu par depozītu iekasē, bet pudeles nodot nevar," pircējs vīlies jaunajā depozīta sistēmā

Publicitātes foto

Lai gan dzērienu iepakojuma depozīta sistēma Latvijā darbojas jau četrus mēnešus, joprojām daļa Latvijas veiklos iegādāto dzērienu pudeļu taromātos netiek pieņemtas. Ir pat gadījumi, kad tiek iekasēta depozīta maksa, bet iztukšoto pudeli nodot nevar.

Depozīta sistēmā var nodot stikla, PET un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam jāiemaksā 10 centi, ko pēc iepakojuma nodošanas var saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma ir nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums ir iztukšots.

Rīdzinieks Māris iepirkšanas centrā “Akropole Alfa” esošajā “Rimi” veikalā iegādājās sešas minerālūdens pudeles. Ielūkojies čekā un ieraudzījis, ka iekasēta depozīta maksa - 10 centu par katru pudeli, kopā - 60 centu, nolēmis, ka iztukšotās pudeles neizmetīs kā parasti, bet dosies tās nodot. Taču, kad pēc divām dienām iepirkšanās centrā “Akropole Alfa” mēģināja to izdarīt modernajā taromātā, tās netika ņemtas pretī. Izrādās, uz pudelēm nemaz nebija Latvijas depozīta zīmes, lai gan tirgotāji bija paziņojuši, ka, sākot ar 1. maiju, pieņems pārdošanā tikai Latvijas depozīta tirgum atbilstoši marķētas pudeles. Visu rakstu var izlasīt šeit:

"Naudu par depozītu iekasē, bet pudeles nodot nevar," pircējs vīlies jaunajā depozīta sistēmā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā