Komentāri: Kāpēc Latvijas valsts kompensēja Ādolfam Šapiro atņemto teātri ar ordeni

Komentē 7

Jā. Interesanti fakti un ar labu raksta nosaukumu, tā laika Neatkarīgajā.

Lai laba visiem veselība!

10.marts Atbildēt

Cik ordeņu ir pieškirts čekas aģentiem, noziedzniekiem, Latvijas ienaidniekiem un vienkārši cilvēkiem, kas nav to pelnījuši?

Un vēl Andris Bērziņš un daži citi, kura vārdu ir pagrūti sasaistīt ar tādu valsts amatu kā prezidents.

10.marts Atbildēt

Jā! Kas to būtu domājis, ka ap šo teātri varētu izcelties tāda, jāteic interesanta, vējošanās! Mani vairāk izbrīna fakts, ka Šapiro vispār ordeni saņēma, turklāt tik vēlu? Ļaunas mēles melš, ka ar lūgumu piešķirt ordeni Šapiro, vērsušies ebreji no TB/LNNK/VL. Daudzi uzskata, ka šī, tā saucamā Nacionālā apvienība ir Latvijas ebreju partija. Grūti šiem stāstiem nenoticēt, ja atceramies, ka NA prezidents bija Levits, ja īpašumu kompensācijas kaut kādi ebreji saņēma tieši pateicoties NA klusēšanai (piekrišanai). Lai kā arī tur nebūtu, kur ir kādi talantīgi ēbreju tautības cilvēki, tur aizvien uzvirmo kaislības. Krievijas televīzijā uz karu, to starp atomkaru, lielākie kūdītāji (Solovjovs un Co) ebreji.

P.S. Kāpēc Latvijas valsts kompensēja Ādolfam Šapiro atņemto teātri ar ordeni, nav atbildēts.

10.marts Atbildēt

"Tāpēc ir, ir Jaunatnes teātris Baigā gada produkts." Ja .god. zinātu, kāds nacistu propagandas kantoris ir apzīmējuma "Baigais gads" radītājs, tad, iespējams, saprastu elementāras lietas - vismaz to, ka RT nebija Ā.Šapiro privātuzņēmums. Starp citu, līdz r ordeni Ā.Šapiro saņēma Spēlmaņu nakts balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā. Noderīgi izlasīt Ā.Šapiro interviju, kas publicēta žurnālā IR ar zīmīgu nosaukumu "Naudas totalitārisms".

10.marts Atbildēt

Ir ebreji un ir Šapiro, tas nav viens un tas pats. Ir latvieši un ir Pauls, un tas arī nav viens un tas pats. Jo Pauls likvidēja ne tikai Jaunatnes teātri (kur it kā Singajevskas vecuma aktrises ne tādu vēstuli esot rakstījušas), bet Pauls likvidēja arī Operetes teātri. Nez vai kāds tur vēstules sacerēja. Bet operetes dīva vēlāk par apkopēju strādāja pie jaunas biznesmenes, kur arī man tas gods bija strādāt.

Un lūk, varbūt atslēgas vārds ir bizness. Ievas Plaudes Kolonna. Naktsklubs operetes teātra telpās. Vēl kaut kāda narkomānu vernisāža pie vērmanīša. Tā bija tās paaudzes jaunā kultūra. Jaunatnes un operetes teātru vietā plika nauda un izvirtība. Paldies. Paldies Paula kungam par iznīcību, tas tāds deguntiņš saož naudu

12.marts Atbildēt

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli šobrīd nav zināmi, taču pastāv divas versijas: vai nu degšana sākusies kādā no kluba tualetēm vai bēniņos. Interesanti, ka šā gada februārī nodegušā nama nomniekiem tika atteikta vēsturiskās Operetes teātra ēkas privatizācija..... Bijušajā Rīgas Operetes teātra ēkā Brīvības ielā 96 ar plašu roku saimnieko naktsklubs La Rocca un darīs to vēl vismaz 20 gadu. Ēka tagad lieti noderētu kultūras pasākumu organizēšanai, un Kultūras ministrijai (KM) tagad atliek vien lauzīt rokas, jo lauzt līgumu praktiski neesot iespējams jeb tas prasītu no valsts budžeta prāvus naudas līdzekļus.

Naktsklubs un azartspēles. Un beigās viss nosvilināts. Bet operetes teātris bija jauks, dzīvoju blakus un jaunībā daudz izrādes redzēju, nebija tik garlaicīgi kā operā

12.marts Atbildēt

Citāts: Pēc teātra slēgšanas Operetes telpās biju, kad starptautiskā dziesmu konkursā uzvaru guva Normunds Pauniņš ar dziesmu "Vēstules". Atceros LNT rīkoto balli. Vienreiz nostaļģijas vadīta biju La Rocca. Operete bija pārvērsta par baisu bordeli. Viss šķita apķēpis. Visa Rīga zināja, ka jāuzmanās no narkotiku izplatītājiem. Skumji. Nez vai tāds bija Paula mērķis, bet daļa no Operetes bēdustāsta paliek uz viņa sirdsapziņas.

12.marts Atbildēt