Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Par 100 eiro paaugstina kopšanas atbalstu "mūžīgajiem bērniem"

© Pexels.com

No šī gada par 100 eiro tiek paaugstināts kopšanas atbalsts pilngadīgām personām ar ļoti smagu invaliditāti no bērnības.

Pabalsts personai ar invaliditāti, kurām invaliditātes cēlonis ir slimība no bērnības un kurai nepieciešama kopšana, tiks paaugstināts no 313,43 eiro līdz 413,43 eiro.

Labklājības ministrija skaidro, ka janvārī un februārī atbalsts tiks izmaksāts iepriekšējā apmērā. Pabalsta apmēra starpību par janvāri un februāri izmaksās 2024.gada martā.

Gada turpmākajos mēnešos kopšanas pabalsta izmaksa tiks nodrošināta 413,43 eiro apmērā.

Pabalsts personai ar invaliditāti, kurai nepieciešama kopšana, ir viens no valsts sociālajiem pabalstiem. Tā izmaksa tiek veikta no valsts pamatbudžeta.

Kopšanas pabalstu piešķir personai ar invaliditāti, pamatojoties uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) atzinumu par īpašas kopšanas nepieciešamību, ja minētā persona ir pārsniegusi 18 gadu vecumu un sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem tai nepieciešama īpaša kopšana vai, ja tā ir pārsniegusi 18 gadu vecumu un sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem tai nepieciešama īpaša kopšana, un personas invaliditātes cēlonis ir slimība no bērnības.